Κοινή ανακοίνωση Ρούπα – Μαζιώτη: Επιστρέφουμε στη φυλακή, δεν βάζουμε ορό

04/12/17 • 08:31 | UPD 04/12/17 • 08:31

«Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 σάκχαρο».

Aνακοίνωση με την οποία αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας τους, ενώ παράλληλα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους επέστρεψαν στη φυλακή εξέδωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι κρατούμενοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia:

«Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 σάκχαρο. Της είπαν να βάλει ορό και αρνήθηκε.

Επειδή παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας καθώς και για επικοινωνία με δικηγόρους από το νοσοκομείο με τον υποδιοικητή της εξωτερικής φρουράς Καραγιάννη ο όποιος μιλούσε εκ μέρους του εισαγγελέα Σαβαϊδη, αρνούμαστε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε στην φυλακή.

Ο εισαγγελέας Σαβαϊδης ενώ έχει την υποχρέωση ως επόπτης των φυλακών να έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματα μας δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους. Καταγγέλλουμε την στάση του αυτή. Εμμένουμε στα αιτήματά μας και συνεχίζουμε την απεργία πείνας».

Υπενθυμίζεται ότι τα δυο μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο αφού η κατάσταση της υγείας τους είχε επιδεινωθεί.