«Το δημόσιο υπέστη ζημία… 700 εκατ. ευρώ από την μη πώληση όπλων στην Σ. Αραβία» – Τι λέει ο μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος

03/12/17 • 16:45 | UPD 03/12/17 • 16:45

Ο ενδιάμεσος στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στο Ριάντ, ισχυρίζεται ότι «μέσα στη λάσπη χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια».

«Το δημόσιο υπέστη ζημία τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ από δυνητικές πωλήσεις στρατιωτικού υλικού», υποστηρίζει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, μεσάζων στην υπόθεση της εκποίησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.
Με δηλώσεις του στη realnews, ο ενδιάμεσος στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στο Ριάντ, ισχυρίζεται ότι «μέσα στη λάσπη χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια, χρήματα του ελληνικού δημοσίου». Πώς… χάθηκαν τα δυνητικά έσοδα; Ττο υπουργείο Άμυνας έβγαλε λίστα υλικών που δεν χρειάζεται, αυτή παραδόθηκε επισήμως και βάση αυτής θέλησε η Σαουδική Αραβία να αγοράσει, ακολουθώντας βήμα-βήμα την προβλεπόμενη διαδικασία.
Η συγκεκριμένη λίστα που ανήρτησε το υπουργείο αφορούσε καμιά εικοσιπενταριά είδη» .

«Οι δυνατότητες της εταιρείας μου δεν είναι μόνο με τη Σαουδική Αραβία, είναι και με άλλες χώρες. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για να εκποιηθούν αυτά τα προϊόντα» λέει ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος.

«Εκεί που φτάσαμε, όμως, δεν έγινε τίποτα. Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τορπίλισαν όλη αυτήν την προσπάθεια», δηλώνει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος. Όπως υποστηρίζει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, το Ριάντ ζήτησε την άμεση παράδοση 100.000 βλημάτων, έστω και ως μέρος της υπάρχουσας διακρατικής συμφωνίας, κάτι που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποδεικνύει την αναγνώριση εκ μέρους τους της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί.  Προσθέτει δε, πως η συμφωνία παραμένει σε ισχύ.