Αυτά είναι τα τέσσερα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

30/11/17 • 12:38 | UPD 30/11/17 • 12:38

Λόγω της ίδρυσης των νέων σταθμών μειώνεται το ύψος των διοδίων σε άλλους τρεις επειδή περιορίζεται η ζώνη την οποία «χρεώνουν».

Την έναρξη λειτουργίας τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στις καθέτους της αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών, με καθυστέρηση αρκετών μηνών.

Πρόκειται για τους σταθμούς Παμβώτιδας, Ιεροπηγής, Ευζώνων και Μέστης, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 14 Δεκεμβρίου. ενός Ι.Χ. θα χρεώνεται 1,20 ευρώ στην Παμβώτιδα, 1,80 ευρώ στους Ευζώνους, 1,70 ευρώ στη Μέστη, 2,10 ευρώ στην Ιεροπηγή.

Λόγω της ίδρυσης των νέων σταθμών μειώνεται το ύψος των διοδίων σε άλλους τρεις επειδή περιορίζεται η ζώνη την οποία «χρεώνουν».

Πρόκειται για τους σταθμούς Τύριας, Μαλακασίου και Ιάσμου (ενδεικτικά για ένα Ι.Χ. θα χρεώνουν αντί για 2,40 ευρώ σήμερα, 2,10 ευρώ, 2,10 ευρώ και 1,90 ευρώ αντίστοιχα). Ολες οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι οι σταθμοί Θεσσαλονίκης, Ασπροβάλτας, Καβάλας και Στρυμωνικού που θα έπρεπε να λειτουργούν από τις 10 Οκτωβρίου δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί.

Oσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ απαλλάσσονται άμεσα από την καταβολή διοδίων σε όλο τον οδικό άξονα (670 χλμ.) και τις καθέτους του.

Επίσης θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικός κατάλογος κατοίκων και δικαιούχων απαλλαγής από την καταβολή διοδίων σε 8 σταθμούς για διαδημοτικές μετακινήσεις. Αφορά τους νομούς Θεσπρωτίας (για τον σταθμό Τύριας), Καστοριάς – Φλωρίνης (για τον σταθμό Ιεροπηγής), Ξάνθης – Κομοτηνής (για τον σταθμό Ιάσμου), Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης (για τον σταθμό Μέστης), Αλεξανδρούπολης (για τον σταθμό Αρδάνιου) και τους Δήμους Μετσόβου (σταθμοί Παμβώτιδας και Μαλακασίου) και Παγγαίου (σταθμός Μουσθένης).