Το πιο… γλυκό ρεκόρ: Η Καρδίτσα μπήκε στο Γκίνες για την νουγκατίνα της [εικόνες]

29/11/17 • 17:07 | UPD 29/11/17 • 17:07

Η Καρδίτσα μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο η οποία φθάνει τα 100,20 μέτρα!

Η Καρδίτσα κατάφερε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου να μπει στο ρεκόρ Γκίνες για ένα από τα πιο γλυκά ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, η Καρδίτσα μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο η οποία φθάνει τα 100,20 μέτρα! Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ιταλία για την νουγκατίνα 45 μέτρων.

Το όλο εγχείρημα έγινε από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών του Νομού Καρδίτσας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος που συμμετείχε με 350 συνολικά ζαχαροπλάστες και 100 μαθητών από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση.

Οι προετοιμασίες για την τεράστια νουγκατίνα έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο και  στεγαζόμενο χώρο ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι κριτές του Ρεκόρ Γκίνες με επικεφαλής τον Jack Brockbank, που ήρθαν από το Λονδίνο, ξεκίνησαν τις μετρήσεις τους.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι έγινε και η επίσημη ανακοίνωση ότι η Καρδίτσα κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, γεγονός το οποίο καταχειροκροτήθηκε από ντόπιους και επισκέπτες.

Η νουγκατίνα που παρασκευάστηκε ζύγιζε δύο τόνους οι οποίοι αντιστοιχούσαν σε 10.000 μερίδες οι οποίες μοιράστηκαν στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής σε ειδικά χάρτινα σκεύη. Μετά από αυτή τη διαδικασία του Γκίνες, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών, όπως ανακοίνωσε, θα διαθέσει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Νομού Καρδίτσας το σήμα της νουγκατίνας με την πιστοποίηση του Ρεκόρ ώστε ο κάθε πελάτης να γνωρίζει στο εξής ότι πρόκειται για ένα πιστοποιημένο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας που αναγνωρίζεται παντού και με όλες τις προδιαγραφές.

Φωτογραφίες: thessaliatv & karditsaportal