Αγριο ξύλο και συλλήψεις έξω από σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα [εικόνες]

29/11/17 • 12:00 | UPD 29/11/17 • 12:08

Οι ιδιοκτήτες του σούπερ μάρκετ ειδοποίησαν την αστυνομία και η ένταση, όπως αποτυπώνεται στις επόμενες φωτογραφίες, χτύπησε κόκκινο.

Aπο νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» βρίσκονται έξω απο το σούπερ μάρκετ In, περιφρουρώντας την απεργία στο κατάτημα, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Οι ιδιοκτήτες του σούπερ μάρκετ ειδοποίησαν την αστυνομία και η ένταση λίγο αργότερα, όπως αποτυπώνεται στις επόμενες φωτογραφίες, χτύπησε κόκκινο.

Δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε συλλήψεις εργαζομένων αλλά και του προέδρου του Εγατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκου Εξαρχου, με τις φωνές και τις μάχες με αστυνομικούς να συνεχίζονται για ώρα.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεκντρωμένοι έξω απο το κατάστημα, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ζήτησε απο τον υπουργό εσωτερικών Νίκο Τόσκα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Με τον αγώνα τους να μετρά πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι οικογενειάρχες στο σύνολό τους, απαιτούν όπως λένε να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους.

Ερώτηση για το θέμα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε το ΚΚΕ, ζητώντας «να σταματήσει η τρομοκρατία και οι διώξεις των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», στα Ιωάννινα και αλλού, που μεταβιβάστηκαν στην αλυσίδα Market In. Nα διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη δουλειά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους».

Πηγή: epirus-tv

Copy link
Powered by Social Snap