Σπαραγμός στη Νέα Σμύρνη για τα δύο αγγελούδια που σκοτώθηκαν από τον πατέρα τους

28/11/17 • 12:05 | UPD 28/11/17 • 12:14

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο. Συγκλονιστική η εικόνα των συμμαθητών του Βασίλη και του Σταύρου

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο. Συγκλονιστική η εικόνα των συμμαθητών του Βασίλη και του Σταύρου που με ένα λουλούδι στο χέρι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο. «Αχ, διδυμάκια μου, ήσασταν τα πιο όμορφα παιδιά», φώναξε η θεία τους, με τρεμάμενη φωνή, συγκλονίζοντας τους πάντες .

Ένα κεράκι καίει στη μνήμη του Σταύρου και του Βασίλη. Βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

Σοβαρά οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο 40χρονος ο οποίος νωρίς το πρωί του Σαββάτου έβαλε τέλος στη ζωή του, όπως επίσης και των δύο ανήλικων παιδιών του, με φωτιά που έβαλε ο ίδιος στο διαμέρισμά του στη Νέα Σμύρνη.

Ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 21η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων, τα ξημερώματα της Παρασκευής προς Σάββατο έγραψε στον τοίχο του σπιτιού τη φράση «σας βαρέθηκα όλους» και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα, αφού πρώτα είχε κλείσει όλες τις πόρτες.

Εδώ και τρία χρόνια ήταν χωρισμένος με τη γυναίκα του και έβλεπε τα παιδιά του όταν του επιτρεπόταν. Ιδιαίτερα κακές σχέσεις είχε και με τον πεθερό του. «Αφού, Σταύρο, είχες προβλήματα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα στο σπίτι σου, μέρα νύχτα, ό,τι έδωσες, πήρες αλήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα από τα σημειώματα που βρέθηκαν τοιχοκολλημένα στο διαμέρισμα της τραγωδίας στη Νέα Σμύρνη. «Στο word στο κινητό μου και στο tablet μου θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κ. Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η Πολιτεία και η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα κάνουν ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί», υπογραμμίζει σε ένα δεύτερο σημείωμά του ο παιδοκτόνος, και αυτό κολλημένο στον τοίχο.

Τα δύο του παιδιά ήταν ηλικίας οκτώ ετών, δίδυμα και είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα τους. Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την οικογένειά του θα τον οδηγούσαν σε αυτό το σημείο να αυτοκτονήσει συμπαρασύροντας στον θάνατο και τα δύο παιδιά του.

Την ίδια στιγμή ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την «πάλη» των δύο μικρών αγοριών με το θάνατο. Όπως όλα δείχνουν, τα οκτάχρονα παιδιά που βρέθηκαν στο χολ του διαμερίσματος, φέρεται να ξύπνησαν αρχικά από τους καπνούς και να προσπάθησαν να διαφύγουν από την πόρτα  ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο καθώς ο πα-τέρας τους είχε κλειδώσει την πόρτα. Όταν τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν πλέον αργά. Τα δύο αγοράκια μεταφέρθηκαν εν συνεχεία στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου έδωσαν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Ο 40χρονος πα-τέρας είχε καταφέρει να τα πάρει μαζί του στο θάνατο…

Ατομα από το οικογενειακό του περιβάλλον ανέφεραν επίσης πως είχε υπερβολική αγάπη στα παιδιά του και πως το γεγονός ότι ήταν μακριά του ήταν ιδιαζόντως επώδυνο και είχε κάνει άσχημη την καθημερινότητά του. «Πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια, υπάρχει δικαιοσύνη ή όχι σε αυτό το κράτος;» αναρωτιέται σε ένα άλλο τοιχοκολλημένο σημείωμα.

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ τον χρόνο, μαύρα. Ενσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πώς γίνεται αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;», έγραψε λίγο πριν πραγματοποιήσει την πράξη του. «Ολα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;», έγραφε στο τελευταίο του σημείωμα.

«Η γυναίκα του είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της. Ξέραμε ότι είχαν σοβαρά προβλήματα αλλά δεν πιστεύαμε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ηταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες που βίωναν. Είναι κρίμα που πήρε μαζί του τα δύο του παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» συγγενής του 40χρονου.