Σε εξέλιξη οι έρευνες

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Παγκράτι και Nέο Kόσμο – 9 προσαγωγές

28/11/17 • 09:42 | UPD 28/11/17 • 10:49

Κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν γίνει μέχρι στιγμής εννέα προσαγωγές αλλοδαπών

Εφοδο σε σπίτια στο Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο πραγματοποιεί από το πρωί η αντιτρομοκρατική και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση.

Εχουν ήδη γίνει 9 προσαγωγές, τρεις από κάθε σπίτι. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μια γυναίκα για υπόθεση που δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία, ούτε τζιχαντιστές, όπως διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ.

Είναι όλοι τουρκικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα διαμερίσματα έχουν βρεθεί αρκετοί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, ρολόγια, καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία που παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Όλα τα υλικά θα μεταφερθούν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.

Για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.