Κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι

Στους 24 οι νεκροί από την θεομηνία στην Mάνδρα

27/11/17 • 18:50 | UPD 27/11/17 • 19:01

Στους 24 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από την θεομηνία στην δυτική Αττική, καθώς το πρωί εντοπίστηκε η σορός του τελευταίου καταγεγραμμένου ως αγνοούμενου

Στους 24 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από την θεομηνία στην δυτική Αττική, καθώς το πρωί εντοπίστηκε η σορός του τελευταίου καταγεγραμμένου ως αγνοούμενου από τις φονικές πλημμύρες.

Το άψυχο κορμί του βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας, «σκεπασμένο» από λάσπες και φερτά υλικά. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο και εκεί αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ότι πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό, Χρήστο Γεωργακόπουλο.

Στην ίδια περιοχή είχαν εντοπιστεί οι σοροί ακόμα τριών θυμάτων, ενώ οι έρευνες για τον 70χρονο, που δεν σταμάτησαν λεπτό, είχαν επεκταθεί μέχρι και την περιοχή του Ασπροπύργου.

Κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι

Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι τα τελευταία 24ώρα είχαν χάσει την ζωή τους ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία την ημέρα της θεομηνίας.

Η ηλικιωμένη, νοσηλευόταν στο Θριάσιο από τις 15 Νοεμβρίου, οπότε και είχε κινδυνέψει να πνιγεί μέσα στο σπίτι της, από τα νερά που πλημμύρισαν το διαμέρισμα, στην Μάνδρα. Η άτυχη 83χρονη νοσηλευόταν όλες αυτές τις ημέρες στην Εντατική Μονάδα του Θριάσιου.

Ο 70χρονος είναι επισήμως ο τελευταίος άνθρωπος που αναζητείτο, μετά τη θεομηνία, καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι ενδέχεται να υπάρχουν αγνοούμενοι μετανάστες τους οποίους κανένας δεν αναζητεί. Η τοπική κοινότητα των Πακιστών της Μάνδρας πάντως, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενα μέλη της.

Το μοιραίο επήλθε τις τελευταίες ημέρες ακόμη για έναν κάτοικο Μάνδρας, τον 73χρονο Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο την ημέρα της θεομηνίας, αναφέρει ο ANT1.

Μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου υπεβλήθη σε επέμβαση, όμως δεν κατόρθωσε να κρατηθεί στην ζωή, αυξάνοντας έτσι σε 24 τα θύματα από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική.

Στον «αέρα» η στέγαση 60 πληγέντων

Οι σοβαρές καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου θα πάρουν καιρό να αποκατασταθούν, παρά το ότι οι εργασίες είναι αδιάκοπες. Οι κάτοικοι της Μάνδρας δεν έχουν ακόμα βρει τους ρυθμούς τους, ενώ δεν έχουν λάβει ούτε τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα: αυτό της προσωρινής στέγασης 60 ανθρώπων, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ελευσίνας, με πρόβλεψη του Δήμου Μάνδρας. Ωστόσο, η σύμβαση έχει διάρκεια μέχρι την Παρασκευή, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Ο Δήμος, από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραταθεί η εκεί διαμονή τους.