Απίστευτο: Η αύξηση του φόρου έφερε λαθρεμπόριο μέχρι και στον καφέ, σύμφωνα με τον ΣΕΒ

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Απίστευτο: Η αύξηση του φόρου έφερε λαθρεμπόριο μέχρι και στον καφέ, σύμφωνα με τον ΣΕΒ

Σε σοβαρές καταγγελίες για την ποιότητα των υποπροϊόντων καφέ, προχώρησε ο ΣΕΒ.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων καλεί τις αρμόδιες αρχές, να καταργήσουν τις επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και να προχωρήσουν σε σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά, για να εντοπιστούν τα υποπροϊόντα, που διοχετεύονται στην κατανάλωση.

Η επιβολή του ΕΦΚ οδήγησε σε αύξηση της λιανικής τιμής έως και 26%, κυρίως όμως οδήγησε σε αύξηση του λαθρεμπορίου καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς τα λαθραία προϊόντα έχουν ήδη καταλάβει περίπου το 10% της αγοράς με σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και για τον καταναλωτή.

Τα προϊόντα που διακινούνται λαθραία είναι πολλές φορές πλαστά, που παράγονται και διακινούνται χωρίς ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

«Η ευρεία κατανάλωση αυτών των πλαστών προϊόντων ενέχει δυνητικά σοβαρούς κινδύνους για τον καταναλωτή», αναφέρει ο ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version