Εκκένωση άμαχου πληθυσμού από το αεροδρόμιο του Μάλεμε – Τι συμβαίνει [βίντεο]

24/11/17 • 16:44 | UPD 24/11/17 • 16:52

Συνεχίζεται η άσκηση ΝΗΡΗΙΣ 2017 που σήμερα προβλέπει την εκκένωση της περιοχής.

Συνεχίζεται η άσκηση ΝΗΡΗΙΣ 2017 που σήμερα προβλέπει την εκκένωση της περιοχής.

Για όγδοη ημέρα η πολυεθνική, διακλαδική άσκηση «Νηρηίς 2017», πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Στόλου και του ΓΕΕΘΑ στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

Εδικότερα σε εξέλιξη βρίσκεται το στάδιο της άσκησης ΝΗΡΗΙΣ 2017 που βάσει σεναρίου προβλέπει την εκκένωση της περιοχής με την απομάκρυνση απο αυτην διπλωματών και άμαχου πληθυσμού απο το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Τμήμα Ελλήνων πεζοναυτών της 32ης ταξιαρχίας εχει δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας και ταυτόχρονα ελέγχει τον πληθυσμό.

Στην συνέχεια οι απεγκλωβισθέντες επιβιβάζονται σε ελικόπτερα τύπου Merlin του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας.

Η άσκηση «Νηρηίς 2017» είναι τύπου INVITEX (=Invitation Exercise) και ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου με τις εν όρμω δραστηριότητες στη ναυτική βάση της Σούδας. Σκοπός της «Νηρηίς 2017″ είναι η εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών».