Μεγάλη η ένταση

Εισβολή συνταξιούχων και συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

23/11/17 • 13:19 | UPD 23/11/17 • 13:29

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν να μπει ένα τέλος στις περικοπές των συντάξεών τους και απαίτησαν δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ μαζί με συνταξιούχους εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας φωνάζοντας συνθήματα.

Αυτή την ώρα είναι έξω από το γραφείο του υπουργού κια ζητούν επιμόνως συνάντηση μαζί του. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν να μπει ένα τέλος στις περικοπές των συντάξεών τους και απαίτησαν δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

«Δεν θα συμβιβαστούμε με την τακτική της φτωχοποίησης μέσω των επιδομάτων γιατί τα χρησιμοποιούν για να κουκουλώσουν όσα έρχονται στη συνέχεια», δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Καμπούρης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης πραγματοποιούν αυτή την ώρα, έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Οι υγειονομικοί έχουν ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείο προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία γιατρών και λοιπών εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, πραγματοποιούν επίσης παναττική στάση εργασίας έως τις 15:00 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν κρεμάσει έξω από την είσοδο του υπουργείου Υγείας ιατρικές ποδιές στις οποίες αναγράφουν συνθήματα διαμαρτυρίας, ενώ σε πάγκο που έχουν στήσει μοιράζουν ψωμί και ελιές, θέλοντας να δείξουν την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, λόγω της μη άμεσης εξόφλησης των δεδουλευμένων τους.

Περισσότερα σε λίγο…