Πρωτοφανής στοχοποίηση καθηγητή! Βανδάλισαν το όχημα του [εικόνα]

23/11/17 • 09:19 | UPD 23/11/17 • 10:03

Θύμα επίθεσης έπεσε ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Παύλος.

Θύμα επίθεσης έπεσε ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Παύλος.

Σύμφωνα με την καταγραφή των αστυνομικών αρχών της Ξάνθης, οι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του καθηγητή που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του, ενώ με κόκκινη μπογιά έγραψαν τη λέξη ΑΝΤΙFA και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.

«Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής, επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια», λέει ο καθηγητής και συνεχίζει:

«Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν αν μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ο κύριος Παύλος έχει τεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο, είτε όταν κατηγορήθηκε πως κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι ομάδες φοιτητών τρομοκρατούσαν εντός πανεπιστημίου, κάτι που ο ίδιος αρνείται, είτε για τον τρόπο που διδάσκει το μάθημά του και την αυστηρή βαθμολόγηση, που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Μάλιστα για το θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τις πρυτανικές αρχές, ενώ ο κύριος Παύλος υποστηρίζει πως πρόκειται για απόπειρα στοχοποίησής του από συγκεκριμένες ομάδες φοιτητών.