Βίντεο από την σύλληψη

Με ισόβια απειλείται το μοντέλο από την Ελλάδα που συνελήφθη στην Κίνα με την κοκαΐνη

22/11/17 • 20:31 | UPD 22/11/17 • 20:36

Στην σύλληψη ενός νεαρού μοντέλου από την Ελλάδα προχώρησαν οι αρχές του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ.

Στην σύλληψη ενός νεαρού μοντέλου από την Ελλάδα προχώρησαν οι αρχές του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ.

Το νεαρό μοντέλο ηλικίας 19 χρόνων μετέφερε στις αποσκευές του κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών ενώ η αξία της υπολογίζεται σε περίπου 300.000 δολαρίων. Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου όταν και η νεαρή κοπέλα έφτασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από την Αιθιοπία.

Εκεί σε ένα τυχαίο έλεγχο από τις αρχές, διαπιστώθηκε πώς στις αποσκευές της μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα South China Morning Post, η νεαρή κοπέλα είναι η τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται τις τελευταιές ημέρες στην Κίνα κατά την προσπάθεια τους να εισάγουν κοκαΐνη στην χώρα.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), επίσης τρεις γυναίκες, στο αεροδρόμιο και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει την σύλληψη του μοντέλου. Η ποινή που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα είναι τα ισόβια καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα στην Κίνα τιμωρείται αυστηρά.

Δείτε τη στιγμή που συνελήφθη