Βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Βουλή

22/11/17 • 13:49 | UPD 22/11/17 • 14:07

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Παπαδημητρίου έχει αρνηθεί να καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας (αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Αττική Οδό).

Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρου Παπαδημητρίου αποφάσισε σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θέματα της Υγείας. Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση επί τρεις φορές του κ. Παπαδημητρίου να προσέλθει στην επιτροπή επικαλούμενος θέματα υγείας του.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι ο διευθυντής της νευροχειρουργικής του Γεννηματά Νίκος Γεωργακούλιας έστειλε την γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του μάρτυρα και σε αυτήν «αφού περιγράφει τους τρόπους εξέτασης και τα ευρήματα κατηγορηματικά βεβαιώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι «του επιτρέπεται να διάγει μία πλήρως κανονική καθημερινότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Παπαδημητρίου έχει αρνηθεί να καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας (παλαιότερο αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Αττική Οδό).

«Πρέπει να προχωρήσουμε όμως η παράκλησή μου και η παρότρυνσή μου είναι να ακολουθηθούν οι κανόνες της εξέτασης. Οι ερωτώντες έχουν ένα πλαίσιο στο οποίο κινούνται» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη Νέα Δημοκρατία.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Η έκθεση είναι καταπέλτης. Ως εδώ ο εμπαιγμός» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ενώ η εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε: «εγώ είχα πει να μην πάμε στην βίαιη προσαγωγή αλλά ως εδώ». «Είμαστε σκανδαλωδώς επιεικείς με τον συγκεκριμένο μάρτυρα. Όχι άλλη επιείκεια διότι διασύρεται το κύρος της Επιτροπής. Είναι προκλητικός» τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.