Ένταση on air μετά τις μπουνιές στο δημοτικό συμβούλιο της Μάνδρας [βίντεο]

22/11/17 • 09:58 | UPD 22/11/17 • 10:01

Νέα ένταση είχαν on air η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη με τον Γιώργο Σαμπάνη, μετά την επεισοδιακή, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας.

Νέα ένταση είχαν στο αέρα τηλεοπτικής εκπομπής η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη με τον επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης, Γιώργο Σαμπάνη, μία ημέρα μετά την επεισοδιακή, πρώτη, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας.

Η δήμαρχος της Μάνδρας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική του ΣΚΑΪ, σχολίασε για τα χθεσινά επεισόδια πως: Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έχει πατήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τρία χρόνια, άρα δεν έχουμε καμία απαίτηση, τον έχουμε ξεγράψει. Οι δύο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν ήρθαν στον δήμο να μας πουν «είμαστε εδώ ρε παιδιά, τι θέλετε να κάνουμε. Κανείς δεν εμφανίστηκε. Εδώ δεν υπάρχουν παρατάξεις».

Σε ερώτηση για τον Γιώργο Σαμπάνη, της μειοψειφούσας αντιπολίτευσης, η δήμαρχος Μάνδρας πρόσθεσε: «Είναι ένας σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και είναι ο «Κωνσταντινέας» της Μάνδρας. Έρχεται πέντε φορές τον χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο μόνο για καβγά και θεώρησε χθες, αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτή τη στιγμή που είμαστε διαλυμένοι, να πουλήσει εφέ και να πει που είναι οι δήμαρχοι, που τα δίνετε τα τρόφιμα, δώστε μου καταστάσεις με ονόματα και άλλα».

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, εμφανίστηκε και ο κ.Σαμπάνης, όπου αρχικά η δήμαρχος αρνήθηκε να μιλήσουν, αλλά στη συνέχεια παρέμεινε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε: «Έχει δίκιο τρέχει από το πρωί η κύρια Σαμπάνη, αλλά την έχω πάρει τηλέφωνο. Όταν λέμε όλοι μαζί, εννοούμε όλοι μαζί», προκαλώντας την αντίδραση της δημάρχου, τονίζοντας πως είναι ψέματα και ότι τον είδε μόνο μία φορά στην πληγείσα περιοχή.

«Έχω δεχθεί παράπονα από πολίτες ότι δεν γίνεται σωστή διανομή, ότι πολίτες δεν παίρνουν πράγματα. Άνθρωποι που έχουν πληγεί δεν έχουν πάρει πράγματα και άνθρωποι που έχουν πληγεί δεν έχουν πάρει πράγματα», είπε ο κ. Σαμπάνης. Η δήμαρχος το διέψευσε κατηγορηματικά.

Έπεσαν μπουνιές στην Μάνδρα

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο, ενώ όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών.

Ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Σαμπάνης, άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τη Δήμαρχο Μάνδρας ότι ήταν απούσα, όταν στην πρώτη αυτή συνεδρίαση και με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η Δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν προς το δημοτικό συμβούλιο.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να ανεβαίνουν σε θρανία και να γρονθοκοπούν τον κ. Σαμπάνη, φωνάζοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αποδοκιμασίες κατά της Δούρου

Με φωνές, κατηγορίες αλλά και… μπουνιές διεξήχθησαν χθες τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας, την ώρα που στην πληγείσα περιοχή τα θύματα είναι 21 και αγνοείται ένας ακόμα άνθρωπος, για τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται αμείωτες.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο οποίο έδωσαν το παρών κάτοικοι, σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας με τους διαμαρτυρόμενους να υποστηρίζουν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική Αττική.

Με τα πανό που ανάρτησαν μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου ζητούσαν την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία αλλά και τη διαπλοκή.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Γιώργος Βασιλείου. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης φώναζε μάλιστα ότι η πολιτικής σας δολοφόνησε 21 ανθρώπους, ενώ η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επέλεξε να διακόψει την συνεδρίαση και να την αναβάλει για άλλη μέρα. Όλες οι παρατάξεις στο περιφερειακό Συμβούλιο διαφώνησαν και έκαναν λόγο για φυγομαχία της Ρένας Δούρου.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θ. Σχινάς, δικαιολόγησε την συγκεκριμένη απόφαση καθώς έκανε λόγο για υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα: «Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου».