Νέα στοιχεία για την απαγωγή Λεμπιδάκη: Δεν τον απαγάγαμε – Ψάχναμε λίρες

20/11/17 • 18:49 | UPD 20/11/17 • 18:51

«Οι κινήσεις μας φαίνονταν ύποπτες γιατί ψάχναμε για κρητικές λίρες με βάση μία παλιά ιστορία ανταρτών» ισχυρίζονται οι υποπτοι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Δεν συμμετείχαμε στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη . Οι κινήσεις μας φαίνονταν ύποπτες γιατί ψάχναμε για κρητικές λίρες με βάση μία παλιά ιστορία ανταρτών»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα tovima.gr αυτό τον ιδιότυπο ισχυρισμό έχουν προχωρήσει ύποπτοι (όπως τους θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ) για την αρπαγή του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που απελευθερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, μετά από έξι μήνες ομηρίας.

Μετά την σύλληψη, προ μερικών ημερών, ενός 40χρονου με καταγωγή από την βόρειο Ελλάδα που εργαζόταν ως security στο Ρέθυμνο και είχε ρόλο φύλακα του 54χρονου ομήρου, η ΕΛ.ΑΣ και οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν την προσπάθειά τους να αποκαλύψουν τους οργανωτές της απαγωγής, στα τέλη Μαρτίου 2017 στο Ηράκλειο, οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να εξαυλώσουν τα ίχνη τους…

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έλαβαν καταθέσεις από ορισμένους υπόπτους και τους υπέβαλαν ερωτήσεις σε σχέση με συναντήσεις τους νυκτερινές ώρες και με ειδικά μέτρα αντιπαρακολούθησης σε ερημικές περιοχές της νότιας Κρήτης, το περασμένο καλοκαίρι. Μερικοί από αυτούς –σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο που είναι στην διάθεση του «Βήματος»- τα συνέδεσαν με αναζήτηση αρχαίων θησαυρών ενώ άλλοι μίλησαν για ραντεβού για «σαξίματα» (ΣΣ: διαμεσολαβήσεις προκειμένου να γεφυρωθούν διαφορές μεταξύ οικογενειών της περιοχής)! Μάλιστα υποστήριξαν ότι προχωρούσαν σε μεταμεσονύκτιες συναντήσεις και με ειδικά μέτρα ασφαλείας για να μην ενοχλήσουν και τους …γείτονές τους!

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία η έρευνα στράφηκε και στον τυχόν ρόλο ενός 44χρονου πρώην φρουρoύ δύο γνωστών επιχειρηματιών που φερεται να είχε και εμπορικές δραστηριότητες στο ανατολικό μπλοκ, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα. Η ΕΛ.ΑΣ ερεύνησε αν αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης ενός παλιού τζίπ Τσερόκι με το οποίο μεταφέρθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απαγωγή του. Ο εντοπισμός του οχήματος αυτού αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών για να τεκμηριώσουν την εμπλοκή και άλλων απαγωγέων. Με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχε πράγματι τέτοιο τζιπ αλλά το είχε ήδη πουλήσει πριν ενάμισι χρόονο για παλιοσίδερα. Ο ίδιος δήλωσε ότι γνώριζε τους περισσότερους από τους απαγωγείς αλλά και ότι εκείνος, όπως κι ένας βασικός από τους ήδη κατηγορουμένους, συμμετείχαν στο «κίνημα» κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.