«Βουλιάζουν στα λασπόνερα»

Συνεχίζονται οι έρευνες για δύο αγνοούμενους στην Μάνδρα – Στους 20 οι νεκροί

20/11/17 • 07:54 | UPD 20/11/17 • 07:54

Έξι μέρες τώρα οι έρευνες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο τελευταίων αγνοουμένων.

Έξι ημέρες από τη φονική καταιγίδα όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα και αγνοούνται ακόμη δύο και η Μάνδρα ακόμη μετρά τις πληγές της.

Έξι μέρες τώρα οι έρευνες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο τελευταίων αγνοουμένων. Οι διασώστες ψάχνουν τον οδηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο, τα ίχνη της ζωής του οποίου χάθηκαν στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας και τον 30χρονο οδηγό φορτηγού Σωτήρη Πίνη.

Σε μια αποθήκη κοντά στην Παλαιά Εθνική έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των διασωστών προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους. Τόνοι λάσπης και μπάζα δυσχεραίνουν το έργο τους, αφού κάθε φορά που η δαγκάνα του εκσκαφέα μπαίνει στη γη τραβάει προς τα έξω συντρίμμια και λαμαρίνες αυτοκινήτων.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των ανθρώπων που έχουν να δώσουν σημεία ζωής από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, περιμένουν καρτερικά παρακολουθώντας με αγωνία τις έρευνες. Στα πρόσωπά τους κυριαρχεί ο φόβος, η αγωνία, η θλίψη, η απελπισία αλλά και η οργή.

Το μέγεθος της τραγωδίας αποτυπώνεται στον απολογισμό των νεκρών που εξακολουθεί να μεγαλώνει. Χθες εντοπίστηκε ακόμα μία σορός, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής αριθμό των θυμάτων στα είκοσι. Η σορός βρέθηκε κοντά σε χώρο αμαξοστασίου και ανήκει σε άνδρα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Προχθές εντοπίστηκαν ακόμα τρεις νεκροί, ένας 58χρονος οδηγός φορτηγού, που βρέθηκε δίπλα από το αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, και ακόμα δύο άνδρες, ένας 28χρονος κι ένας 58χρονος, που βρέθηκαν από άντρες του Λιμενικού στις εκβολές ποταμού στον κόλπο της Ελευσίνας.

Δραματική έκκληση της δημάρχου Μάνδρας, Ιωάννας Κριεκούκη, για βοήθεια αφού στα κατεστραμμένα σπίτια υπάρχει άμεση ανάγκη για αποκατάσταση της θέρμανσης, ενώ ακόμη γίνονται εργασίες για να αποκατασταθεί η ύδρευση και η ηλεκτροδότηση.

«Τα πρώτ χρήμααα που μπορώ να δώσω είναι μετά τις καταγραφές περίπου 600 ευρώ. Αλλά και αυτά για να τα δώσω πρέπει ο κόσμος να βγάλει ταυτότητες. Για αυτό κάνω έκκληση να έρθει η αστυνομία, οι υπηρεσίες να βγάλουν ταυτότητες στον κόσμο» λέει η Δήμαρχος Μάνδρας και προσθέτει: «Ζητώ εταιρείες που αναλαμβάνουν λέβητες και καυστήρες να αναλάβουν να επισκευάσουν τα λεβητοστάσια. Όσος κόσμος τώρα είναι ζωντανός και αντέχει, σύντομα θα είναι πολύ άρρωστος».

Την ίδια στιγμή η καθημερινότητα των κατοίκων της Μάνδρας και ειδικά όσων καταστράφηκε η περιουσία γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Αρκετοί έχουν χάσει τα προσωπικά τους πράγματα μεταξύ των οποίων και τις ταυτότητές τους πράγμα που τους εμποδίζει από το να πάρουν ένα πρώτο οικονομικό βοήθημα. Η απόγνωση και η οργή ξεχειλίζουν στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο.