Παραμένει στη ΜΕΘ η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια [βίντεο]

19/11/17 • 12:30 | UPD 19/11/17 • 12:30

Η δικηγόρος υπεβλήθη σε χειρουργείο έξι ωρών ενώ έχει εγκαύματα στους πνεύμονες και δεν αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Η 55χρονη υποστηρίζεται αιμοδυναμικά και της παρέχεται φαρμακευτική αγωγή. Η δικηγόρος υπεβλήθη σε χειρουργείο έξι ωρών ενώ έχει εγκαύματα στους πνεύμονες και δεν αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Η δικηγόρος είναι κάτοικος Εξαρχείων και τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και συνομιλούσε με φωτορεπόρτερ (σ.σ. είναι δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ).

Η άτυχη γυναίκα έπεσε στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους, με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να καταγράφει καρέ-καρέ το χρονικό της αγωνίας και του πόνου που υπέφερε. Η γυναίκα, αφού δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα στο αριστερό γόνατο, ούρλιαζε από τον αφόρητο πόνο, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούσαν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτιά.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε στο real.gr ότι οι κουκουλοφόροι που εκτόξευσαν με ευθεία βολή τη φωτοβολίδα σημάδευσαν αστυνομικούς των ΜAT, που ήταν στο σημείο, σε μια δολοφονική επίθεση, όπως λένε, αλλά η φωτοβολίδα χτύπησε τη δικηγόρο, δηλαδή ήταν μια παράπλευρη απώλεια.

Η 55χρονη δικηγόρος είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II. Παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Εκτός από ακαδημαϊκός και εγκληματολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2010-2012).

Το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα της πρότεινε να εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς.