500 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας στην Πιερία!

17/11/17 • 18:52 | UPD 17/11/17 • 18:55

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε η Πιερία με τη βροχή να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σχεδόν σε όλη την πόλη.

Χάος επικρατεί στην Πιερία λόγω της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής καλώντας σε βοήθεια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, «Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, η Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 480 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων & μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες. Ολοκληρώθηκαν 56 διασώσεις ατόμων».

Με φουσκωτή βάρκα κατάφερε η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ να απεγκλωβίσει τα τέσσερα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Βαρικό της Πιερίας .

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτα μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη και τα τέσσερα άτομα είχαν παγιδευτεί σε μια  κτηνοτροφική μονάδα και  σε ένα σπίτι. Χιλιάδες στρέμματα έχουν καλυφθεί από το νερό με τις αρχές να κάνουν ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο νομός Πιερίας με τη βροχή να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σχεδόν σε όλη την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πέλεκας, ο Λευκός ποταμός στην Κατερίνη, έχει φουσκώσει από τα βρόχινα ύδατα με συνέπεια να «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμα του.