Ανυπολόγιστες καταστροφές

Μάχη με τις λάσπες στην Πιερία -Τρομερά προβλήματα [βίντεο]

17/11/17 • 15:38 | UPD 17/11/17 • 15:43

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτα μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη και τα τέσσερα άτομα είχαν παγιδευτεί

Με φουσκωτή βάρκα κατάφερε η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ να απεγκλωβίσει τα τέσσερα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Βαρικό της Πιερίας .

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτα μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη και τα τέσσερα άτομα είχαν παγιδευτεί σε μια  κτηνοτροφική μονάδα και  σε ένα σπίτι. Χιλιάδες στρέμματα έχουν καλυφθεί από το νερό με τις αρχές να κάνουν ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο νομός Πιερίας με τη βροχή να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σχεδόν σε όλη την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πέλεκας, ο Λευκός ποταμός στην Κατερίνη, έχει φουσκώσει από τα βρόχινα ύδατα με συνέπεια να «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμα του.

Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έχει δεχθεί από την ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης 300 κλήσεις για άντληση υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες για την ομαλή αντιμετώπιση των περιστατικών. H Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης επενέβη για να μεταφέρει 38 άτομα σε ασφαλή σημεία.

Συνολικά 434 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Από την κακοκαιρία επλήγη περισσότερο η Πιερία, όπου

Ειδικότερα, στην Κατερίνη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 300 κλήσεις για άντληση υδάτων, στη Βέροια 54, στην Αλεξάνδρεια 30, στο Λιτόχωρο 25, στη Νάουσα 15, στην Έδεσσα 10.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 37 κλήσεις για κοπές δέντρων.