Κλειστοί πολλοί δρόμοι

Νύχτα τρόμου στην Αθήνα – Εγκλωβισμένοι οδηγοί από την σφοδρή βροχόπτωση

16/11/17 • 23:28 | UPD 17/11/17 • 00:04

Η λεωφόρος Καρεα όπως και η Χαμοστέρνας έχουν κλείσει, ενώ υπάρχουν πολλά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στα νότια προάστια

Aπό σφοδρή κακοκαιρία πλήττεται η Αθήνα όπου ζει δίχως υπερβολή μια νύχτα τρόμου.

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ ξέσπασε πολύ δυνατή βροχή με συνέπεια οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Η λεωφόρος Καρεα όπως και η Χαμοστέρνας έχουν κλείσει, ενώ υπάρχουν πολλά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στα νότια προάστια εκεί που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η σφοδρή βροχόπτωση απλώνεται σε όλες σχεδόν τις περιοχές, από τον Πειραιά έως και τα βόρεια προάστια.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτηση του στο twitter έδωσε πριν από λίγο τον χάρτη με τις περιοχές ενεργών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια της Αττικής και σημειώνει ότι από τις έντονες βροχοπτώσεις επηρεάζονται όμως και τα νότια προάστεια (Γλυφάδα , Βούλα κτλ)


Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, καθώς οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, καθώς οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική. Υπήρξαν αναφορές και για απεγκλωβισμό οδηγών στα σημεία που είχαν συσσωρευθεί μεγάλες ποσότητες υδάτων.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις (35) για απάντληση υδάτων από πολίτες, κυρίως σε περιοχές του παραλιακού δικτύου, τον Πειραιά και τα προάστια, ενώ πολλά προβλήματα από πλημμύρες προκλήθηκαν και στις περιοχές των Λιοσίων και του Ιλίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, πολλά προβλήματα στους δρόμους και στην τροφοδοσία ρεύματος έχουν καταγραφεί σε όλα τα νότια προάστια, από τον Πειραιά έως τη Γλυφάδα και τη Βούλα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο οποίο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει από τις 11:15 και στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχουν καταγραφεί πολλά τροχαία ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και της περιορισμένης ορατότητας στους δρόμους.

Η κατάσταση στις περιοχές της Δυτικής Αττικής

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων:
1. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα.
2. Στο 36ο χιλιόμετρο στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα προς Αθήνα
3. Στον κόμβο Διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο
4. Στον κόμβο Μάνδρας, ρεύμα προς Μάνδρα
5. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Θηβών στο 4ο χιλιόμετρο, προς Θήβα
6. Στην διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα
7. Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας προς Μάνδρα
Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σαλαμίνας στην Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής έως την Λ. Φανερωμένης.