Πεδίο μάχης η Πατησίων

Μέσα στο Πολυτεχνείο παραμένουν οι καταληψίες

16/11/17 • 22:12 | UPD 16/11/17 • 22:12

Oι αντιεξουσιαστές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε φοιτητικούς συλλόγους και κόμματα να καταθέσουν στεφάνι

Δεν έφυγαν οι καταληψίες από τον χώρο του Πολυτεχνείου και όπως τόνιζαν προχώρησαν στην κίνηση αυτή «σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του Επαναστατικού Αγώνα».

Στο πανεπιστημιακό ίδρυμα έχουν ανοίξει μόνο οι πλαϊνές πύλες, επί της Πατησίων, ενώ, όπως ξεκαθαρίζουν οι αντιεξουσιαστές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε φοιτητικούς συλλόγους και κόμματα να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων, «επιτρέποντας» μόνο σε απλούς πολίτες την πρόσβαση.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και κομμάτια μαρμάρων και θα χρησιμοποιήσουν το Πολυτεχνείο ως ασφαλές ορμητήριο για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών.

Παράλληλα, την αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους του Πολυτεχνείου, αλλά και των δυνάμεων καταστολής γύρω από αυτό, ζητούν η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 και οι φοιτητές του ΕΜΠ.

Νωρίτερα σήμερα, ομάδα αντιεξουσιαστών ζητούσε να ανοίξει το Πολυτεχνείο.

Επεισόδια νωρίτερα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου όπου έγινα το απόγευμα σοβαρά επεισόδια.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στην οδό Πατησίων και την Τοσίτσα. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έκλεισε η Πατησιών.