Συναγερμός στην Κατερίνη λόγω της βροχής

16/11/17 • 18:06 | UPD 16/11/17 • 19:14

Η πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων & μεταφορά ατόμων

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Κατερίνη λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική: «Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, η Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων & μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες. Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται ομαλά».

Από εκεί και πέρα όμως όρατός είναι ο κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ηδη το ρεύμα καθόδου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης έχει αποκλειστεί στην Πιερία, στο ύψος του κόμβου Νέας Εφέσου και η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετεύεται… μέσω Κοζάνης!

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα καθόδου διακόπηκε νότια της Κατερίνης ήδη από τις 3.15 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η διακοπή κατέστη αναγκαία καθώς «συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα αυξημένος όγκος υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές περιοχές του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο».

Έτσι οι οδηγοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα υπόκειται μια τεράστια ταλαιπωρία, καθώς εκτρέπονται μέσω του κόμβο Κλειδιού (Αιγινίου) στην Εγνατία Οδό και από εκεί στην Κοζάνη, την Ελασσόνα και στη Λάρισα προκειμένου να επανεισαχθούν στο δρόμο μέσω του κόμβου Γυρτώνης.

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένωνΑκόμη, για πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας, προειδοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.