Άνοιξε το Πολυτεχνείο: Τι λένε οι καταληψίες

16/11/17 • 16:50 | UPD 16/11/17 • 16:58

«Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973»

Άνοιξε το Πολυτεχνείο που είχε καταληφθεί από άτομα που δήλωναν αναρχικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, το ΕΜΠ «άνοιξε μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών».

«Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στην ιστοσελίδα ανέβηκε στη συνέχεια ακόμα μία ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως όποιος επιθυμεί μπορεί να εισέλθει στο Πολυτεχνείο εκτός από τις κομματικές οργανώσεις:

«Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται οι κομματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει από την πύλη της οδού Στουρνάρη τόσο για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, όσο και για να λάβει μέρος στη συνέλευση της κατάληψης. Αυτό που δεν επιτρέπουν οι καταληψίες-και αποτελεί πράγματι μία ενδιαφέρουσα ανατρεπτική εξέλιξη στο καθιερωμένο βαρετό μνημόσυνο – είναι οι κομματικές οργανώσεις να στήσουν τα τραπεζάκια τους και να κάνουν προπαγάνδα μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ( απ’ έξω εννοείται πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν). Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βρεθεί εκεί με την πολιτική του ταυτότητα, όχι όμως με τον κομματικό του στρατό για να προτείνει τη διαφοροποίηση και την κατάτμηση. Όσοι τιμούν την εξέγερση την αντιλαμβάνονται ως ενιαία και οριζόντια διαδικασία».