Σε συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις για την φονική κακοκαιρία [βίντεο]

15/11/17 • 18:40 | UPD 15/11/17 • 18:40

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο.

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο.

Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ενίσχυση των μέσων διάνοιξης και απορρύπανσης των οδικών και μη δικτύων στις πληγείσες περιοχές, δόθηκε εντολή από το ΓΕΕΘΑ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού να συνδράμει σε αυτόν τον τομέα.

Η ανταπόκριση του ΓΕΣ ήταν άμεση και εδώ και αρκετή ώρα στην περιοχή “επιχειρούν” πέντε μηχανήματα Μηχανικού, που διατέθηκαν από την Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Ταυτόχρονα έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλα τα νοσοκομεία και οι μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Επιπλέον για τις ανάγκες φιλοξενίας και ανακούφισης των πλημμυροπαθών που τυχόν προκύψουν, το “επιχειρησιακό σχέδιο” που έχει θέσει σε εφαρμογή το Γενικό Επιτελείο Στρατού, προβλέπει την ενεργοποίηση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας(ΚΑΑΥ) στον Άγιο Ανδρέα.

Όπως επισήμαιναν στο onalert καλά ενημερωμένες πηγές, το ΓΕΣ, καθώς επίσης τα επιτελεία όλων των κλάδων, είναι σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να συνδράμουν με το σύνολο των μέσων και ανθρώπινων πόρων που απαιτηθεί από τις δραματικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Όπως έγραψε νωρίτερα το onalert σε ετοιμότητα λίγων λεπτών βρίσκονται τα Super Puma στην 112 ΠΜ, ώστε να απογειωθούν άμεσα εάν ζητηθεί η συνδρομή τους. Η εντολή της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να διατεθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα όταν αυτό ζητηθεί από τους συντονιστές της επιχείρησης αντιμετώπισης της κακοκαιρίας.

Οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από τα σημεία που έπληξε η κακοκαιρία αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

 

Copy link
Powered by Social Snap