15 άνθρωποι νεκροί από την κακοκαιρία και κυβερνητικές πηγές μιλούν για θεομηνία χωρίς προηγούμενο

15/11/17 • 18:38 | UPD 15/11/17 • 18:40

Κυβερνητικές πηγές επεσήμανα ότι σημερινή «είναι ημέρα πένθους, όταν γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης»

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για μια κατάσταση πρωτοφανώς δύσκολη, και μια θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο, σχολιάζοντας την τραγωδία με 15 νεκρούς στη Δυτική Αττική.

Σε λίγο ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει δηλώσεις. Όπως επισήμαιναν oι κυβερνητικές πηγές η σημερινή «είναι ημέρα πένθους, όταν γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης».

Κατά τη σύσκεψη που διενεργήθηκε στο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή να είναι όλες οι δυνάμεις σε επιφυλακή λήγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Δόθηκε επίσης εντολή να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΜΥ στη ΓΓ. Πολίτικης Προστασίας ώστε να είναι σε θέση να είναι ενημερωμένοι όλοι οι πολίτες που οι περιοχές θα υποστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και πως θα διαχειριστούν την κατάσταση.  Έχει γίνει καταγραφή και των μηχανημάτων και ιδιωτικών εταιρειών που είναι έτοιμα για να βοηθήσουν.

«Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης και η αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων» τονίστηκε.

Αύτη τη στιγμή, εξηγούσαν από το Μαξίμου, σημασία έχει να μην υπάρξει άνθρωπος που θα πεινάσει και θα μείνει άστεγος. Να ανοίξουν δηλαδή ξενοδοχεία και να ανοίξουν τα θέρετρα του στρατού.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία  να συζήσουμε για υλικές ζημιές και αποκατάσταση. Αυτό είναι  δέσμευση  της κυβέρνησης. Όμως δεν είναι τώρα η ώρα να γίνουν αυτές οι ανακοινώσεις» σχολίαζαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Όπως σημείωναν ακόμα, η εισαγγελική παρέμβαση είναι απολύτως λογική όταν υπάρχουν νεκροί από την  πρωτοφανή θεομηνία.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη μετέσχαν οι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Δημήτρης Βίτσας, ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Δέδες, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένας Δούρου.

Διαβάστε ακόμα: 

Δεκαπέντε νεκροί σε Μάνδρα-Νέα Πέραμο από την κακοκαιρία [εικόνες & βίντεο]

Παρέμβαση εισαγγελέα για την τραγωδία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Copy link
Powered by Social Snap