Ποινική και πειθαρχική έρευνα για καθυστέρηση βουλεύματος για στημένους αγώνες

14/11/17 • 20:37 | UPD 14/11/17 • 20:37

Ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του 3μελούς Συμβουλίου Εφετών που εξέδωσε πρόσφατα το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση των λεγόμενων στημένων αγώνων.

Ο Σταύρος  Κοντονής παρήγγειλε έρευνα σε βάρος δικαστών για καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος για τους στημένους αγώνες.

Ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του 3μελούς Συμβουλίου Εφετών που εξέδωσε πρόσφατα το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση των λεγόμενων στημένων αγώνων αναζητούνται από Άρειο Πάγο και Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η παραγγελία για τη διπλή έρευνα δόθηκε μετά από αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής θεώρησε ότι οι 14 μήνες που μεσολάβησαν από την εισαγγελική πρόταση μέχρι τη δημοσίευση του βουλεύματος καθιστούν ελεγκτέους τους 3 εφέτες για καθυστέρηση.

Η πειθαρχική έρευνα διενεργείται ήδη από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά, που έχει και την εποπτεία του πειθαρχικού ελέγχου για όλους τους δικαστικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγχόμενοι δικαστικοί έχουν κληθεί και έχουν παράσχει εξηγήσεις. Η ποινική προκαταρκτική διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με το βούλευμα, παραπέμπονται σε δίκη 28 κατηγορούμενοι για την κατηγορία αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα).