Βιβλική καταστροφή στην Σύμη [βίντεο]

14/11/17 • 10:37 | UPD 14/11/17 • 14:13

Η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα τα Δωδεκάνησα με την Ρόδο να έχει κάποιες πτώσεις δέντρων αλλά το κυρίως πλήγμα το δέχτηκε η Σύμη.

Ανυπολόγιστες  είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από ορμητικούς χείμαρρους στην Σύμη από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε χθες το απόγευμα το νησί. Αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν μαζί με φερτά υλικά στην προβλήτα, ενώ 3-4 από αυτά κατέληξαν στον βυθό του λιμανιού.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε ρέμα που μετατράπηκε σε χείμαρρο και πραγματοποιήθηκαν έρευνες από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί αν είχαν εγκλωβιστεί άτομα σε αυτά, αλλά τελικά δεν υπήρξε κ΄πατι τέτοιο.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νησί έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Στις 10 το βράδυ μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του Λιμενικού 10 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου με ικανό αριθμό αντλητικών μέσων.

Επίσης, τα μεσάνυχτα αναχώρησε οχηματαγωγό πλοίο από την Ρόδο με πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 5 τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν ακόμη δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ρόδο και μηχανήματα του Στρατού, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την διάνοιξη των δρόμων.

Copy link
Powered by Social Snap