Εγκαίνια του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή» [εικόνες & βίντεο]

13/11/17 • 16:58 | UPD 13/11/17 • 18:59

Την κορδέλα του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή» έκοψαν η δωρήτρια κα. Αλίκη Περρωτή και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης.

Την περαιτέρω ανάπτυξη του Perrotis College σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας του Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου , το οποίο εγκαινιάστηκε προχθές το απόγευμα και φέρει το όνομα της μεγάλης ευεργέτιδας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, κας. Αλίκης Περρωτή.

Την κορδέλα του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Αλίκη Περρωτή» έκοψαν η δωρήτρια κα. Αλίκη Περρωτή και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης.

Ο Δρ. Πάνος Κανέλλης υπογράμμισε το γεγονός ότι οι σπουδαστές του Perrotis College θα απολαμβάνουν για πολλές δεκαετίες το νέο «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή». «Ευχαριστούμε την κα. Περρωτή για τη γενναιοδωρία της και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να μας επισκέπτεται κάθε χρόνο βοηθώντας να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό και την έμπνευση στους σπουδαστές, τους διδάσκοντες και το προσωπικό μας. Με την κα.Περρωτή συμμεριζόμαστε το όραμά μας για το Perrotis College. Και το όραμά είναι πάντα εμπνευσμένο, φιλόδοξο και γεμάτο προκλήσεις, όπως –άλλωστε- θα έπρεπε να είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής η κα. Αλίκη Περρωτή υπογράμμισε ότι το επιβλητικό συγκρότημα των νέων κτιρίων, διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας κι εργαστήρια και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το Perrotis College. «Το Perrotis College βρίσκεται στη μέση μιας διαδικασίας πιστοποίησης από το καταξιωμένο Αμερικανικό φορέα NEASC, η οποία θα του επιτρέψει να δίνει Bachelor of Science αναγνωρισμένο διεθνώς σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σημαντική πρόοδος σε κύρος και σε εξοικονόμηση πόρων. Επίσης, φέτος, 21 χρόνια από την ίδρυση του, το Perrotis College υποδέχτηκε τους πρώτους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του. Όσο αυξάνονταν ο αριθμός των σπουδαστών, τόσο διευρύνονταν και εξελίσσονταν οι εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και φιλοξενίας τους», τόνισε.

Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή», έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου «Χ.Κουλουκούρης και Συνεργάτες», αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τετραγωνικών μέτρων και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο, ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, αμφιθέατρα, εργαστήρια και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους για 700 σπουδαστές. Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού, με υλικά και δομικά στοιχεία που επιλέχτηκαν για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Το νέο ακαδημαϊκό συγκρότημα επεκτείνει τη δυναμικότητα του Perrotis College στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα. Μετά τα εγκαίνια και τις σύντομες ομιλίες οι δεκάδες προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Στην τελετή εγκαινίων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας κ.Κώστας Ζουράρις, ενώ –μεταξύ άλλων- παραβρέθηκαν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ κα.Rebecca Fong, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Γιάννης Μπουτάρης, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής καθώς και η κα.Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού.

https://youtu.be/wliKPU-LgHkφ

Copy link
Powered by Social Snap