ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

Προκλητικός Σώρρας στον «Ε.Τ.» : Δεν πέθανα, κάποια στιγμή θα εμφανιστώ

12/11/17 • 09:50 | UPD 10/01/18 • 18:56

Δεν φοβάμαι τη Δικαιοσύνη. Δεν φοβάμαι να πάω στη φυλακή. Δεν εμφανίζομαι γιατί φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και της συζύγου μου.Είμαι αθώος»

«Είμαι παρών, δεν πέθανα. Είμαι δίπλα στους συνέλληνες και κάποια στιγμή θα εμφανιστώ και θα λογοδοτήσω ενώπιον της Δικαιοσύνης αφού τελειώσει πρώτα το εις βάρος μου δικαστικό πραξικόπημα. Δεν φοβάμαι τη Δικαιοσύνη», είπε, μέσω του δικηγόρου του, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο καταζητούμενος από την ΕΛ.ΑΣ. και άφαντος επί 8 μήνες Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 μαζί με τη σύζυγό του σε οκταετή κάθειρξη και πενταετή  στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, μετά από μήνυση που του έκανε ο κουμπάρος του και πρώην συνεργάτης του Φώτης Λεμπίδας. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Αρτέμης Σώρρας είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, ενώ ο κουμπάρος του τον είχε καταγγείλει πως για την αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του ο καταζητούμενος του είχε δώσει ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ. Οι αρχές έως σήμερα δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν, ενώ εις βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

 «Δέχτηκα απειλές και επιθέσεις κατά της ζωής μου και γι’ αυτό δεν εμφανίζομαι!»

 Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός πως απειλείται η ζωή του και πως την ίδια στιγμή έχει ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα να τον κυνηγάει. «Δέχτηκα απειλές και επιθέσεις κατά της ζωής μου και γι’ αυτό δεν εμφανίζομαι ακόμη. Αυτό έχει γίνει επανειλημμένα. Εχουν προκαλέσει ζημιές και φθορές σε τουλάχιστον 150 γραφεία της “Ελλήνων Συνέλευσις” και έχω κάνει σχετικές μηνύσεις τόσο στα κατά τόπους Α.Τ. όπως και στην Εισαγγελία. Το σύστημα καταδιώκει τόσο εμένα όσο και το φορέα μου. Υπάρχει μηχανισμός. Η απόφαση των Πατρών είναι δικαστικό πραξικόπημα. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να με ισοπεδώσουν σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Υφίσταμαι ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και έχει διαλυθεί η οικογένειά μου. Καταδιώκομαι με κάθε τρόπο. Υπάρχει ένα δικαστικό σύστημα εναντίον μου και με κυνηγάει», είπε ο φυγόποινος.

Κληθείς να σχολιάσει την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, τη χαρακτήρισε ως «άδικη και εσφαλμένη». «Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα και μία κρίση ενός δικαστηρίου που με έκρινε πολύ αυστηρά και σκληρά γιατί ηγούμαι ενός πολιτικού φορέα. Αν ήμουν ένας άγνωστος, η ποινή μου θα ήταν χαμηλότερη ή δεν θα είχα καταδικαστεί καθόλου. Δεν είμαι ασφαλής ούτε στη φυλακή ούτε με την προστασία της Αστυνομίας. Δεν φοβάμαι να πάω στη φυλακή. Εχω δώσει στην “Ελλήνων Συνέλευσις” οικονομικά εργαλεία για να ξεχρεώσουν και οι Ελληνες. Εχουν σταλεί έγγραφα μέχρι και στην Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το από πού θα μπορούσε να αντλήσει χρήματα, αλλά έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως», πρόσθεσε ο Αρτέμης Σώρρας.

«Είμαι αθώος…»

Στην ερώτηση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής γιατί δεν βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης μάς απάντησε πως δεν φοβάται τους νόμους αλλά έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του. «Δεν φοβάμαι τη Δικαιοσύνη. Δεν φοβάμαι να πάω στη φυλακή. Δεν εμφανίζομαι γιατί φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και της συζύγου μου. Η “Ελλήνων Συνέλευσις” έχει αρχηγό εμένα. Μέχρι σήμερα δεν εμφανίζομαι γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου. Είμαι αθώος, είμαι ιδρυτής ενός νομίμως συσταθέντος πολιτικού φορέα με καταστατικό και ο φορέας μας αριθμεί 200 γραφεία στην Ελλάδα. Εχουμε επίσης 15.000 ενεργά μέλη», δήλωσε ο καταζητούμενος.

«Με πρόδωσαν οι συνεργάτες μου…»

Δεν δίστασε ακόμη να αναφερθεί στα εσωτερικά θέματα του κόμματός του. «Στην “Ελλήνων Συνέλευσις” ορισμένοι που τους εμπιστεύτηκα θέσεις και τους έβαλα μπροστά έκαναν κυριολεκτικά σε βάρος μου προδοσία και συνεννοήθηκαν με το καθεστώς και τον ανακριτή και άλλαξαν τις απολογίες τους, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι από την προφυλάκιση», μας είπε χαρακτηριστικά ο Αρτέμης Σώρρας σχετικά με συνεργάτες του και πρόσθεσε πως «βρίσκομαι κοντά στους συνέλληνες και τους ανθρώπους που απαρτίζουν τον πολιτικό μας φορέα. Τους καθοδηγώ και στέλνω διαρκώς οδηγίες. Παρεμβαίνω με ηχητικά μηνύματα. Επιμένω πως πρέπει να στέλνουν εξώδικες δηλώσεις για τις οφειλές. Εχουν υπερχρεώσει και έχουν βουλιάξει τη χώρα. Καταδυναστεύουν και κατατρέχουν τους Ελληνες».

  «Εχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή σε όλα τα επίπεδα»

Ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος υπεράσπισης του Αρτέμη Σώρρα και νομικός σύμβουλος της «Ελλήνων Συνέλευσις», μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του και ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του καταδικάστηκε εσφαλμένα.

«Ανέλαβα τη νομική υπεράσπιση του Αρτέμη Σώρρα γιατί δεν μου είπε ποτέ ψέματα, είναι ειλικρινής και έντιμος απέναντί μου, από την πρώτη στιγμή που με εξουσιοδότησε ως νομικό του παραστάτη. Με περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Νομίζω πως στην υπόθεση του Φώτη Λεμπίδα λέει την αλήθεια και δεν διέπραξε αδίκημα. Εσφαλμένα καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό με μία τόσο βαριά ποινή. Υπήρξε σοβαρή προσπάθεια, άμεσο ενδιαφέρον και πρόθεση να κλείσει η υπόθεση εξωδικαστικά. Εκεί φάνηκε πως η άλλη πλευρά έχει υπερβολικές απαιτήσεις», κατήγγειλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Αρτέμη Σώρρα.

«Δεν έχω καμία απολύτως ιδεολογική ταύτιση με την “Ελλήνων Συνέλευσις”, αλλά είμαι ο δικηγόρος του και έχω ιερό νομικό καθήκον να είμαι μαζί του μέχρι τέλους. Ο Αρτέμης Σώρρας προβληματίζεται και στεναχωριέται γιατί έχει καταστραφεί οικονομικά και επαγγελματικά. Εχει υποστεί ολοσχερή και ολοκληρωτική καταστροφή σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Οσον αφορά στη δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα, όπως μας λέει, βασίστηκε σε μηνυτήριες αναφορές τις οποίες χαρακτήρισε ως «αβάσιμες, αόριστες και ανυπόστατες». «Φοβάμαι πως στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου το σαθρό κατηγορητήριο θα καταρρεύσει γιατί δεν αποδεικνύεται η υπόσταση αυτών των αδικημάτων. Το ποινικό δικαστήριο των Πατρών εξάντλησε την αυστηρότητά του. Η ποινή είναι υπέρμετρα αυστηρή και δυσανάλογη της βαρύτητας της πράξης του», μας είπε ο Βασίλης Νουλέζας.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

msakellaris@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακή

Copy link
Powered by Social Snap