«ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ»

Η χήρα του δολοφονημένου Σόντερς ξεσπά για την άδεια Κουφοντίνα: Είμαι σοκαρισμένη!

11/11/17 • 08:46 | UPD 11/11/17 • 09:02

Τον αποτροπιασμό της για τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε και η χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις συγγενών των θυμάτων της 17 Νοέμβρη για την απόφαση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αφορά στην ελευθερία, έστω και για 48 ώρες, του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια ακόμη κηδεία», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του στον Σκάι. «Η άδεια στον Κουφοντίνα ήταν ένα σοκ για εμένα… Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ότι ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορούσε ελεύθερος και θα πήγαινε σε ταβερνάκια, ένας άνθρωπος ο οποίος αδίστακτα, συνήθως πισώπλατα, δολοφόνησε τόσους ανθρώπους», ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος.

Ανάλογα έντονη ήταν και η αντίδραση του γιου του Νίκου Μομφεράτου, Γιώργου, ο οποίος σε χθεσινό του άρθρο στο capital.gr προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί τόση οργή με την άδεια του αρχιεκτελεστή της 17Ν» αναζητώντας τους λόγους για τους οποίους δεν θα ενδιαφερόταν κανείς σε ανάλογη περίπτωση.

«Οταν οι συγγενείς θυμάτων θα αισθανθούν δικαιωμένοι και επομένως δεν θα έχουν την ανάγκη/υποχρέωση να εκτίθενται “μοναχικά” στα κανάλια και στα γραπτά διαμαρτυρόμενοι», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Οταν το Σύνταγμα της Ελλάδος θα έπαυε να έχει οποιαδήποτε αναφορά σε πολιτικά εγκλήματα τα οποία και τα διαχειρίζεται σχεδόν ως “ευγενή” (πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει πρόβλεψη πολιτικού εγκλήματος στο Σύνταγμά της)». Πετώντας αιχμές προς πάσα κατεύθυνση, ο Γιώργος Μομφεράτος ανέφερε ακόμη: «Οταν θα συνειδητοποιήσουμε ότι σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας απέδωσε στη 17Ν τα εύσημα του καθαρού πολιτικού κινήτρου και δέχθηκε την αυτοδικία ως μια μορφή δικαιοσύνης αναγνωρίζοντας έτσι τη 17Ν ως απόστημα μεν, αλλά της δικής μας κοινωνίας», ενώ σχολίασε και την απόφαση μεγάλου εκδοτικού οίκου να εκδώσει το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα.

Τον αποτροπιασμό της για τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε και η χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, Χέδερ.

Σε δήλωσή της προς την εφημερίδα «Times» η Χέδερ Σόντερς αναφέρει: «Είμαι αποτροπιασμένη από την απελευθέρωση για δύο ημέρες ενός άνδρα που εμπλέκεται στον φόνο του συζύγου μου. Κανένας από εκείνους στη 17Ν δεν έχει δείξει ποτέ καμία μεταμέλεια ούτε έχει απολογηθεί για τον φόνο του συζύγου μου».

Την έντονη ανησυχία της για το ότι ο αρχιεκτελεστής της 17Ν κυκλοφορεί ελεύθερος εξέφρασε ξανά η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, όπως ανέφεραν διπλωμάτες της στον Σκάι. Tην πολιτική του αντίθεση στη 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα επανέλαβε χθες το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία, δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ, κατάλαβε ότι η απόφαση για την άδεια στον τρομοκράτη ήταν απόφαση της Δικαιοσύνης.

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου