Επεισοδιακή διαμαρτυρία

Εισβολή των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο [εικόνες]

09/11/17 • 15:05 | UPD 09/11/17 • 15:32

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούσαν από το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο και όταν άνοιξαν τα ρολά του κτιρίου προκειμένου να περάσει 10μελής επιτροπή εισέβαλαν τελικά περίπου 150 άτομα

Επεισοδιακή ήταν η διαμαρτυρία των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούσαν από το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο και όταν άνοιξαν τα ρολά του κτιρίου προκειμένου να περάσει 10μελής επιτροπή εισέβαλαν τελικά περίπου 150 άτομα και μετέβησαν έξω από το γραφείου Ανδρέα Ξανθού φωνάζοντας συνθήματα, ενώ απευθυνόμενοι στον Γιώργο Γιαννόπουλο, γραμματέα του υπουργείου φώναζαν ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στην ελαστική εργασία, όχι στην ελαστική Υγεία. Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και υποστηρίζουν ότι πρόκειται, για ένα νομοθέτημα το οποίο ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών, καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες, η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. «Ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και κάθε κανονικότητα στο ωράριο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ζητούν πενθήμερο – εξάωρο – τριαντάωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό την αμέσως επόμενη μέρα και διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Copy link
Powered by Social Snap