Θέλουν νεκρούς και αίμα

Αιμοσταγής η νέα γενιά τρομοκρατών και η Επαναστατική Αυτοάμυνα

08/11/17 • 08:45 | UPD 08/11/17 • 08:47

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για αιμοσταγή νέα γενιά τρομοκρατών που θέλουν νεκρούς και αίμα!

Στον «Γοργοπόταμο» του Χριστόδουλου Ξηρού, στην απόπειρα εναέριας απόδρασης τρομοκρατών από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο από την Πόλα Ρούπα και στον κύκλο επαφών του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου αναζητούν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου στοιχεία και ενδείξεις για τα «σκληρά» μέλη της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για αιμοσταγή νέα γενιά τρομοκρατών που θέλουν νεκρούς και αίμα! Αρχικά ήταν συνεργάτες των μεγάλων «ονομάτων» της τρομοκρατίας και συμμετείχαν στις ενέργειες διαφόρων τρομοκρατικών επωνυμιών, ενώ αργότερα φαίνεται να αυτονομήθηκαν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαίο πως η δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού-«παρατηρητή» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εκδηλώθηκε λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις 10 Ιανουαρίου 2017, μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Σημειώνουν επίσης τη διασύνδεσή τους, καθώς ο 29χρονος για την ενοικίαση της γιάφκας στην οδό Αλκαμένους χρησιμοποίησε τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας», τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο στρατηγείο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη και ανήκαν σε μάρτυρα της επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται από τους αστυνομικούς ότι προκύπτουν επαφές του 29χρονου με την Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία συμμετείχε ενεργά στο σχέδιο απόδρασης με την ονομασία «Γοργοπόταμος» μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την ανατίναξη του εξωτερικού μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού. Αντίστοιχες επαφές είχε και με την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία συνελήφθη μαζί με την Πόλα Ρούπα για συμμετοχή σε δράσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» και την προσπάθεια εναέριας απόδρασης με ελικόπτερο από τις ίδιες φυλακές του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η γιάφκα στη Δερβενίων

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν πως ο 29χρονος είχε νοικιάσει διαμέρισμα από τις 26 έως 31 Οκτωβρίου (συνελήφθη 28 Οκτωβρίου) στην οδό Δερβενίων στα Εξάρχεια με τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας μέσω της Αirbnb. Ηθελε να το νοικιάσει για περίπου ένα μήνα. Ο ιδιοκτήτης του απάντησε πως δεν είναι διαθέσιμο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Συμβιβάστηκε για μόλις 5 ημέρες.

Μετά τη νέα επίθεση με στόχο αστυνομικούς, τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι αναζητούσε οίκημα ασφαλείας μετά από ένοπλο ή βομβιστικό χτύπημα στη συγκεκριμένη περιοχή, που δεν αποκλείεται να είναι αυτό που εκδηλώθηκε.

Εξαιτίας της ασφάλειας που παρέχει η περιοχή για τέτοιου είδους ενέργειες, οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι θα ήταν το πρώτο ασφαλές οίκημα μετά από τρομοκρατικό χτύπημα. Ενδεικτικό αυτής της εκτίμησης είναι το γεγονός ότι στο εσωτερικό του βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής του… κουτιού, ένα κινητό τηλέφωνο και λίγα ρούχα!

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις για τη συνεργασία ή υποβοήθηση των δραστηριοτήτων του 29χρονου από δύο ακόμη άτομα, τα οποία δεν αποκλείεται να συμμετέχουν σε τρομοκρατικές δράσεις.

Αλλα δύο άτομα

Μετά τη σύλληψη του 29χρονου «μπαλαντέρ» της εγχώριας τρομοκρατίας, όπως τον χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς εκτιμούν πως εκτός από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», συνέδραμε τον «Επαναστατικό Αγώνα», την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και την Πόλα Ρούπα για τον κοινό σκοπό της μαζικής απόδρασης με ελικόπτερο, αναζητούν τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι συνεργοί ή βοηθοί του Κώστα Γιαγζόγλου και της Πόλας Ρούπα είναι οι επονομαζόμενοι «ξανθός» και «σγουρομάλλης». Πλαστές ταυτότητές τους είχαν βρεθεί στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αξιωματικούς που ασχολούνται πολλά χρόνια με την εγχώρια τρομοκρατία, σχεδόν όλες οι τρομοκρατικές επωνυμίες έχουν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα με μικρές μεταβολές. Πίσω από αυτόν τον πυρήνα θεωρούν ότι βρίσκεται ο 29χρονος αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος» και «Ιωάννης Παπαδόπουλος», που βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα. Μικρές ενδείξεις υπάρχουν για δύο ακόμη γυναίκες και μερικούς ποινικούς συνεργάτες, όπως ο 37χρονος παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, που φαίνεται να ήταν προμηθευτής οπλισμού και συνεργός της Ρούπα σε ληστείες.

Ο «σκοπευτής»

Βάσει των περιγραφών που έχουν οι αστυνομικοί για το «σκοπευτή» της δολοφονικής επίθεσης, «ψηλός, αδύνατος, 1,85 ύψος», εκτιμούν πως είναι ο ίδιος που κρατούσε το πολεμικό καλάσνικοφ και στην επίθεσης της 10ης Ιανουαρίου 2017. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επιβεβαιώθηκε επίσημα η εκτίμηση πως πίσω από την επίθεση κρυβόταν η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

  • 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ,
  • 31-07-2016 κατά των γραφείων της πρεσβείας του Μεξικού και
  • 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι για τις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ σε αυτήν της 10ης Ιανουαρίου 2017, παρότι πιστοποιήθηκε βαλλιστικά, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να φοβούνται και άλλες παρόμοιες επιθέσεις προκειμένου να υπάρχει συνολική ανάληψη.

Ειδικοί φρουροί: «Πρόβατα επί σφαγήν»

Ιδιαίτερα ανήσυχοι και προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί φρουροί μετά το τελευταίο χτύπημα στα Εξάρχεια.

Σε σκληρή τους ανακοίνωση επισημαίνουν: «Το κορμί του αστυνομικού των ΥΑΤ και για να ακριβολογούμε το κεφάλι του συναδέλφου στόχευε το χέρι του δολοφόνου. Το άσυλο του Εξαρχιστάν ευτυχώς δεν έγινε ο τάφος αστυνομικού αυτή τη φορά, δυστυχώς όμως οι καταγγελίες μας, που ακόμα το μελάνι τους δεν στέγνωσε, επιβεβαιώθηκαν επακριβώς. Πείτε μας, μια περιοχή που δεν αστυνομεύεται γενικώς, τι ρόλο μπορούν να έχουν “ορφανές” διμοιρίες των ΜΑΤ εκτός από εκείνον του “προβάτου επί σφαγήν”».

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
pspyropoulos@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.