Εξαρθρώθηκε 20μελές κύκλωμα που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια

06/11/17 • 14:30 | UPD 06/11/17 • 14:44

Eίχε κατασκευάσει μόνο τον Ιούλιο του 2017 πάνω από 100.000 πλαστά έγγραφα που είχαν «πλημμυρίσει» την Ευρώπη.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με αξιωματούχους της Interpol εξάρθρωσαν μεγάλο κύκλωμα το οποίο κατασκεύαζε και προμήθευε με πλαστά έγγραφα παράτυπους μετανάστες.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες το κύκλωμα είχε δράση από το 2014 και είχε κατασκευάσει μόνο τον Ιούλιο του 2017 πάνω από 100.000 πλαστά έγγραφα που είχαν «πλημμυρίσει» την Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν στοιχεία στα χέρια των επίσημων Αρχών, δεν αποκλείεται αποδέκτες αυτών των πλαστών εγγράφων να έχουν γίνει και ριζοσπαστικοποιημένοι ισλαμιστές, οι οποίοι είχαν φύγει από περιοχές όπως η Συρία ή η Μέση Ανατολή.

Μάλιστα 250 άτομα που ζουν στη Γερμανία είχαν εξυπηρετηθεί από το συγκεκριμένο κύκλωμα, που στην Ελλάδα είχε στήσει 4 παράνομα εργαστήρια και θησαύριζε καθώς έδινε παράνομα χαρτιά σε όποιον ενδιαφερόταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά από τα γνήσια έγγραφα που χρησιμοποιούνταν ως «μήτρες» είχαν κλαπεί από αστυνομικό τμήμα της Ισπανίας.

Μεταξύ τους τα μέλη χρησιμοποιούσαν κωδικούς υπό τον φόβο να τους καταγράψει ο κοριός της ΕΛΑΣ. Χαρακτηριστικά, βιβλίο ήταν το διαβατήριο, δελτίο ταυτότητας ήταν η κάρτα παραμονής, άδεια παραμονής ήταν αυτοκόλλητο και σφραγίδα θεώρησης ήταν το λουλούδι ή η πατάτα. Συνολικά το κύκλωμα εμπλέκονται 20 άτομα από Αλβανία Μπαγκλαντές και Συρία.

Copy link
Powered by Social Snap