Η πρώτη δίκη για το Jason-Αντιγόνη που ζήτησε διαγραφή φύλου από την ταυτότητα

01/11/17 • 13:24 | UPD 01/11/17 • 13:24

Το Jason- Αντιγόνη (όπως επιθυμεί να αποκαλείται),  είναι η πρώτη περίπτωση που εκδικάζεται ένα μήνα μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου. 

Η πρώτη δίκη για διαγραφή φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης και προσθήκη ονόματος  σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, δηλαδή που δεν υπάγεται στο δίπολο των φύλων (άρρεν ή θήλυ), στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017.

Το Jason- Αντιγόνη (όπως επιθυμεί να αποκαλείται),  είναι η πρώτη περίπτωση που εκδικάζεται ένα μήνα μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου. Το αίτημα του Jason β Αντιγόνη Dane(α) αφορά στην προσθήκη του ονόματος Αντιγόνη στα επίσημα έγγραφά του και για την διαγραφή του φύλου του από την ληξιαρχική πράξη γέννησής του.

O Ιάσονας- Αντιγόνη εμφανίστηκε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου και ζήτησε να  καταργηθεί το φύλο από τα προσωπικά του έγγραφα, επιλέγοντας έτσι την άφυλη φύση του. Ευχήθηκε μάλιστα κάποια στιγμή να σταματήσει αν αποδίδεται φύλο στα νεογέννητα παιδιά, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Από μικρό παιδί δεν ένιωθα ότι ταιριάζω στο φύλο με το οποίο ετεροπροσδιοριζόμουν, δηλαδή το ανδρικό. Ούτε όμως ένιωθα κορίτσι. Η συμπεριφορά, τα γούστα μου, οι ασχολίες μου δεν σχετίζονταν με τα στερεότυπα γύρω από το έμφυλο δίπολο. Μου άρεσε να παίζω με κούκλες. Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα. Χρησιμοποιώ ουδέτερη αντωνυμία, αλλά και το όνομα Αντιγόνη μαζί με το δοσμένο μου όνομα, συστήνομαι δηλαδή ως εξής: «Είμαι το Jason-Αντιγόνη» λέει χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.