Δόθηκε παράταση

Ουρές, λιποθυμίες και ταλαιπωρία των επιβατών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

30/10/17 • 13:42 | UPD 30/10/17 • 13:45

Ειδικά στο Σύνταγμα όπου γίνεται και η μετεπιβίβαση των επιβατών η προσέλευση του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται ότι ουρές ακόμη και 100 ατόμων σχηματίστηκαν στα εκδοτήρια.

Αντιμέτωποι με ατελείωτες ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία βρίσκονται οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που προσέρχονται στο γκισέ των σταθμών για να προμηθευτούν τη νέα ηλεκτρονική κάρτα για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικά στο Σύνταγμα όπου γίνεται και η μετεπιβίβαση των επιβατών η προσέλευση του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται ότι ουρές ακόμη και 100 ατόμων σχηματίστηκαν στα εκδοτήρια.

Παρατείνεται έως τις 5 Νοεμβρίου η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Όπως είπε ο υπουργός, για όσους θα λάβουν προσωποποιημένες επιδοτούμενες κάρτες, η παράταση θα είναι ενδεχομένως και ως τις 15 του ερχόμενου μηνός.

Ο κ Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί άλλη παράταση, καθώς εκδίδονται 10.000 κάρτες την ημέρα.
Απέδωσε μάλιστα τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός Αττικής, αλλά και σε θεσμικούς λόγους της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. «Έπρεπε να διασφαλιστεί το απόρρητο της μετακίνησης» είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιλογές των επιβατών σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Κάποιος μπορεί να αγοράσει πολλαπλό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket). Το αρχικό κόστος αγοράς ανέρχεται στα 4,5 ευρώ (κατ’ ελάχιστον) και προσφέρει το ημερήσιο εισιτήριο (χρήση σε όλα τα μέσα για ένα 24ωρο). Παράλληλα, κανείς μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο των 22 ευρώ που αντιστοιχεί σε διαδρομές τριών ημερών μεταξύ των οποίων και μία διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια μπορεί κανείς να «γεμίσει» το πολλαπλό εισιτήριο με μονάδες αλλά όχι με ένα μεμονωμένο εισιτήριο. Το ATH.ENA Ticket προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης με 5 μεμονωμένα εισιτήρια (αξίας 7 ευρώ) ή με 10 μεμονωμένα εισιτήρια (14 ευρώ) στο πακέτο των οποίων παρέχεται ένα δωρεάν.

Τι ισχύει για την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card)

Το αρχικό κόστος αγοράς της ανέρχεται τουλάχιστον στα 7 ευρώ. Πρέπει δηλαδή κανείς να αγοράσει το πακέτο των 5 εισιτηρίων. Η διαφορά με το ATH.ENA Ticket είναι ότι η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης ακόμη και ενός εισιτηρίου 1,40 ευρώ. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με το ATH.ENA Ticket, η ATH.ENA Card είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποθηκεύει και χρηματική αξία, όχι μόνο προϊόντα. Αυτή την κάρτα μπορεί κανείς να την κρατήσει για όλη του τη ζωή χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την αντικαταστήσει.

Πώς και πού μπορώ να υποβάλει κανείς τον φάκελο για την έκδοση μηνιαίας ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών

Στον φάκελο (μεγέθους Α4) πρέπει να τοποθετηθούν φωτοτυπία της υφιστάμενης χάρτινης κάρτας απεριορίστων διαδρομών, φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ, πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας και εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από την ιστοσελίδα www.athenacard.gr. Σύμφωνα με επισημάνσεις εκδοτών, ενώ απαιτείται από τους επιβάτες να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο το οποίο να πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ, σε περίπτωση που η διαδικασία γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μπορεί ο επιβάτης απλώς να συμπληρώσει τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Πάνω στον φάκελο που θα κατατεθεί θα πρέπει να αναγράφονται το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα. Στη συνέχεια ο φάκελος παραδίδεται ανοιχτός σε οποιονδήποτε σταθμό των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό (ηλεκτρικός και μετρό) χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.