Βρέθηκε ζωντανή η Βάια Οικονόμου – Ηταν σε μοναστήρι

19/10/17 • 11:06 | UPD 19/10/17 • 12:56

Οι συγγενείς της αγωνιούσαν αλλα η δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους όσο ήταν στο μοναστήρι

Έπειτα από 13 ημέρες που παρέμενε άφαντη η 47χρονη Βάια Οικονόμου που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, έδωσε σημεία ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη μητέρα εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο σπίτι της αδερφής της λέγοντάς της πως όλες αυτές τις ημέρες που οι δικοί της άνθρωποι την έψαχναν, εκείνη ήταν στον πνευματικό της σε ένα μοναστήρι.

Η Οικονομου ένιωσε μία αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο. Οι συγγενείς της αγωνιούσαν αλλα η δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώσει το προανακριτικό υλικό και στη συνέχεια θα το παραδώσει στην Εισαγγελία. Στη συνέχεια η Εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί κάποια δίωξη σε βάρος της 47χρονης για άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

Βαϊα Οικονόμου: Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη της Βαϊας Οικονόμου χάθηκαν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και παρά τον συναγερμό που σήμανε από την «Γραμμή ζωής» δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο τις μέρες που ακολούθησαν. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ενώ είχαν κληθεί για συμπληρωματικές καταθέσεις συγγενικά της πρόσωπα. Παράλληλα είχε ζητηθεί άρση απορρήτου επικοινωνιών στα τηλέφωνα του συζύγου, ενώ είχε παρθεί και το αυτοκίνητό του για έρευνα. Τελικά το μυστήριο έλυσαν οι γιατροί του νοσοκομείου στην Καστοριά, που έμαθαν την ταυτότητα της 47χρονης και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς.