Την σκότωσε η μητέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Η 17χρονη ήθελε να φύγει στο εξωτερικό

15/10/17 • 16:39 | UPD 15/10/17 • 17:22

Φίλοι, συμμαθητές και συγγενείς της οικογένειας δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου όταν η 51χρονη μητέρα μαχαίρωσε την κόρη της και αυτοκτόνησε

Σοκ προκάλεσε η δολοφονία της 17χρονης μαθήτριας από την μητέρα της στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Φίλοι, συμμαθητές και συγγενείς της οικογένειας δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου όταν η 51χρονη μητέρα μαχαίρωσε την κόρη της και αυτοκτόνησε.

Το επικρατέστερο σενάριο κατά την αστυνομία είναι πως η 17χρονη προσπάθησε να σώσει τη μητέρα της από την αυτοκτονία, γεγονός που μαρτυράτε από τα αμυντικά χτυπήματα που φέρει στις παλάμες της. Ειδικά ένα βαθύ κόψιμο που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η 17χρονη Μαρίνα προσπάθησε να αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια της μητέρας της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 17χρονη διψούσε για ζωή και ονειρευόταν μετά το τέλος του Λυκείου να φύγει στο εξωτερικό για σπουδές. Η Μαρίνα δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν φίλο της τις δυσκολίες που περνούσε στο σπίτι της.

Πως ξεκίνησαν όλα

Η αυτοψία των αστυνομικών έδειξε το πώς ξεκίνησε ο καβγάς και οι δύο γυναίκες έφθασαν μέχρι την αυλή όπου έπεσαν και οι δύο νεκρές.

Ήταν το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου όταν ο πατέρας της Μαρίνας κατέβηκε στο λεβητοστάσιο για να κάνει κάποιες εργασίες. Η 17χρονη ήταν στο δωμάτιο της. Η μητέρα της κοπέλας, πρώην συνταξιούχος της Ολυμπιακής που φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κλείδωσε τον σύζυγο της στο λεβητοστάσιο και κατευθύνθηκε προς το δωμάτιο της κόρης της.

Οι πρώτες μεγάλες κηλίδες αίματος εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε κεντρικό σημείο του σπιτιού. Στη συνέχεια, το δράμα φαίνεται να «μεταφέρεται» στο δωμάτιο της 17χρονης. Ένα δωμάτιο που έχει και μπαλκόνι.

Μητέρα και κόρη φαίνεται πως πάλεψαν εκεί, με το 17χρονο κορίτσι να πηδά από το μπαλκόνι στην αυλή. Η μητέρα της, σε κατάσταση αμόκ, την ακολούθησε αλλά από το εσωτερικό του σπιτιού.

Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές από τον πατέρα της οικογένειας, που κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το χώρο όπου ήταν κλειδωμένος, στην αυλή.

Από την εξέταση του ιατροδικαστή προκύπτει πως η 17χρονη είχε στα χέρια της, κυρίως στις παλάμες, πολλά αμυντικά τραύματα. Έφερε πλήθος χτυπημάτων από το μαχαίρι, τα περισσότερα απ’ αυτά ήταν αμυντικά.

Η μαχαιριά που αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή της ήταν εκείνη στο λαιμό. Υπάρχει όμως κι ένα βαθύ κόψιμο στην παλάμη της. Εκτιμάται, πως προσπάθησε να αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια της μητέρας της.

Από την πρώτη στιγμή, σχεδόν, το βασικό σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι να προσπάθησε το κορίτσι να σταματήσει τη μητέρα του από το να αυτοκτονήσει. Και πάνω στην πάλη, η 54χρονη να τραυμάτισε θανάσιμα το παιδί της.

Όταν η γυναίκα κατάλαβε τι είχε συμβεί, αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό με μαχαίρι, ενώ φαίνεται πως έκοψε και τις φλέβες της!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είχε φοβία ότι θα πεθάνει η ίδια και ο σύζυγος της και το παιδί τους θα μείνει μόνο του.

Η οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο σόκαρε την τοπική κοινωνία. Η οικογένεια είχε πρόσφατα μετακομίσει στο σπίτι όπου έγιναν όλα. Κάποιοι γείτονες είπαν πως άκουγαν συχνά καυγάδες. Η μητέρα ακολουθούσε βαριά φαρμακευτική αγωγή και την παρακολουθούσαν δυο ψυχίατροι, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη κατάθεση στην αστυνομία. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα αρνούνταν πεισματικά να πάρει τα φάρμακα της και να επισκεφτεί τον ψυχίατρο, γεγονός που προκαλούσε συγκρούσεις με τον σύζυγο της.