Στο νοσοκομείο μαθητές εξαιτίας της ναφθαλίνης στα σχολεία του Αγρινίου!

15/10/17 • 16:10 | UPD 15/10/17 • 16:10

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου πραγματοποιεί επαφές με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση που εκτυλίσσεται από τις αρχές του μήνα στο Αγρίνιο όπου έχουν πραγματοποιηθεί δέκα επιθέσεις με ναφθαλίνη σε Γυμνάσια της πόλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Συνείδηση» μια 13χρονη μαθήτρια Γυμνασίου ένιωσε έντονη αδιαθεσία λόγω της ναφθαλίνης και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.  Η κοπέλα είχε εισπνεύσει την ναφθαλίνη, με αποτέλεσμα να υποστεί δηλητηρίαση, όπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου, όπου τελικά νοσηλεύτηκε για 24 ώρες. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία των γονιών της συγκεκριμένης μαθήτριας, την ίδια μέρα με αντίστοιχα συμπτώματα που προκλήθηκαν από ναφθαλίνη, μεταφέρθηκαν τουλάχιστον άλλοι δύο μαθητές από το ίδιο σχολικό συγκρότημα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου πραγματοποιεί επαφές με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, οι περιπολίες των αστυνομικών γύρω από τα σχολεία έχουν ενισχυθεί αλλά οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί.

Η επικίνδυνη «μόδα» ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ξεκίνησε ως… τακτική ορισμένων μαθητών για να μην κάνουν μάθημα. Τότε, μάλιστα, ο διευθυντής του σχολείου είχε υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Αντί, όμως, το φαινόμενο να «ξεφουσκώσει», πήρε διαστάσεις καθώς μέσα σε έντεκα ημέρες καταγράφηκαν συνολικά δέκα παρόμοια κρούσματα.

Πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό της περασμένης Πέμπτης, όταν άγνωστοι έριξαν ναφθαλίνη στον εσωτερικό χώρο του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και εξαφανίστηκαν. Μόλις άνοιξε το σχολείο, διαπιστώθηκε το πρόβλημα και ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και συνεργεία καθαρισμού, ενώ για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα υγείας στους μαθητές και τους καθηγητές δεν έγιναν μαθήματα.