Συγκλόνισε ο επικήδειος από την αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

14/10/17 • 16:45 | UPD 14/10/17 • 17:02

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους»

Μια από τις δύο αδερφές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφώνησε τον επικήδειο ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό και ράγισαν καρδιές.

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους» είπε με «σπασμένη» φωνή η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η αδερφή του αδικοχαμένου δικηγόρου αναφέρθηκε και στον γιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, ο οποίος με τον αποχαιρετισμό του την Παρασκευή συγκίνησε τους πάντες. «Δεν πρόλαβες να έρθεις το γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες».

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι» συνέχισε με δυσκολία η αδερφή του δικηγόρου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λέγοντας «εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

«Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» κατέληξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγους Αττικής από χθες έχει το όνομα του αδικοχαμένου δικηγόρου με την ίδια να τονίζει ότι «εκεί θα κάνουμε την πρώτη γιορτή στη μνήμη σου».
Το κλίμα μέσα στον ιερό ναό ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και ενδεικτικό ήταν ότι η ηλικιωμένη μητέρα του δολοφονημένου δικηγόρου δεν άντεξε και λιποθύμησε όταν τον λόγο πήρε ένα από τους παριστάμενους ιερεις λέγοντας, μεταξύ άλλων, «μάχαιραν έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις» αναφερόμενος στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου.

Φορτισμένος ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής ο οποίος στον δικό του επικήδειο τόνισε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «με αμερολειψία υπηρέτησε το λειτούργημα».

Εμφανώς συγκινημένα ήταν και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν το «παρών». Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πλησίασε τον γιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, και τον χτύπησε στην πλάτη λέγοντας του δύο λόγια παρηγοριάς στο αυτί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τη σύζυγο του δολοφονημένου δικηγόρου, Βίκυ.

Όταν, δε, σε έναν από τους επικήδειους αναφέρθηκε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έδωσε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του μέσου δικηγόρου, οι παριστάμενοι χειροκρότησαν θερμά.