Εκτελεστές ή διαπληκτισμός;

Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Εκτελεστές ή διαπληκτισμός;

13/10/17 • 19:23 | UPD 13/10/17 • 21:01

Στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154 βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων του.

Το σενάριο να μην επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα αλλά να προέκυψε από διαπληκτισμό ανάμεσα στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τους δράστες εξετάζουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και αυτό το ενδεχόμενο εξαιτίας του τρόπου δράσης των δολοφόνων. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 32χρονος συνεργάτης του, ο ποινικολόγος είχε κλείσει ραντεβού για τις 6:30 μ.μ. με τους δράστες ενώ παρά την αρχική εκτίμηση που είχε γίνει, ο ίδιος φέρεται να ήταν παρών σε όλη τη συζήτηση του δικηγόρου με τους δράστες, εκτός από τη στιγμή της δολοφονίας που βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.

Οι δύο δράστες, ο Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του βρέθηκαν, αρχικώς, στην αίθουσα συσκέψεων ενώ στην πορεία οι δύο δράστες και ο ποινικολόγος μετακινήθηκαν προς το γραφείο, εντός του οποίου παρέμειναν για αρκετά λεπτά.

Μάλιστα, ο Ζαφειρόπουλος φέρεται να κρατούσε κάποιες σημειώσεις σε ατζέντα που είχε μπροστά του και η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως το θύμα βρέθηκε μέσα στο γραφείο του, και, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας, το θύμα πυροβολήθηκε στη δεξιά θωρακική χώρα από απόσταση 1,5 μέτρου.

Βρήκαν DNA στο γραφείο

Στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154 βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων του.

Το βιολογικό υλικό, που εκτιμάται ότι ανήκει στους δύο δολοφόνους και βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες και άλλα στοιχεία.

Το γενετικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αφού, για να ταυτοποιηθεί το 80% του DNA, χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα.

Οι δράστες και τα πρόσωπά τους

Σε αυτή την δολοφονία οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους κάτι μάλλον σπάνιο. Τα πρόσωπα των δυο δολοφόνων. Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος ήταν παρών στην αρχή της συνάντησης, τους είδε και συνομίλησε μαζί τους.

Με βάση τη δική του, αρχική, περιγραφή πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 30 με 40 ετών. Ο ένας ψηλός και ο άλλος κοντός.

Μιλούσαν σπαστά ελληνικά, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την προφορά τους. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα από τις κάμερες. Η εικόνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι κάπως σκοτεινή, ωστόσο τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε θέση να τη βελτιώσουν.

Το Σαββάτο η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο θα πουν αύριο στις 15.00 συγγενείς και φίλοι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

«Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογενείας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες βράδυ στο γραφείο του.