Τον σκότωσαν από το 1,5 μέτρο

Βρήκαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

13/10/17 • 17:55 | UPD 13/10/17 • 18:21

Βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες και άλλα στοιχεία

Στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154 βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων του.

Το βιολογικό υλικό, που εκτιμάται ότι ανήκει στους δύο δολοφόνους και βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες και άλλα στοιχεία.

Το γενετικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αφού, για να ταυτοποιηθεί το 80% του DNA, χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η πολύωρη κατάθεση του 32χρονου δικηγόρου, συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην Ασφάλεια. Ο άνθρωπος που είδε τους δράστες και ήταν εκείνος που τους άνοιξε την πόρτα, καταθέτει μέχρι αυτή την ώρα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου έχει περιγράψει με λεπτομέρειες το τραγικό περιστατικό και έχει δώσει στοιχεία για τους δράστες, που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους

Τον σκότωσαν από το 1,5 μέτρο

Πολλά τα στοιχεία, αλλά και πολλά τα ερωτήματα στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η συμπεριφορά των δραστών δείχνει πολλά, αλλά ταυτόχρονα προβληματίζει. Ο τρόπος που έδρασαν, το σημείο και κυρίως τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους δίνουν κατευθύνσεις στην έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, προκύπτει ότι οι δολοφόνοι πυροβόλησαν τον άτυχο ποινικολόγο από απόσταση 1-1,5 μ. με όπλο μικρού διαμετρήματος. Η σφαίρα τον βρήκε στη θωρακική χώρα, χτύπησε την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, εκτιμά ότι οι δύο δράστες, έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους υποτίθεται για να συζητήσουν για μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου αλλά και του υπολογιστή του, καθώς και του αρχείου με τις υποθέσεις που χειριζόταν το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Στόχος είναι να φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν ακόμη για απειλητικά μηνύματα ή e-mail που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ο δικηγόρος.

  • Save

Η νεκροτομή που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες θα ρίξει φως και θα δώσει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς. Ειδικά για τη βολίδα προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ καθώς δεν βρέθηκε κάλυκας είτε γιατί τον μάζεψαν οι δράστες είτε γιατί προέρχεται από περίστροφο. Φέρει τραύμα στο δεξιό ημιθωράκιο ενώ διακρίνεται μικρή πύλη εισόδου από όπλο διαμετρήματος 0.7 – 0.8 χιλιοστών.

Οι δράστες και τα πρόσωπά τους

Σε αυτή την δολοφονία οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους κάτι μάλλον σπάνιο. Τα πρόσωπα των δυο δολοφόνων. Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος ήταν παρών στην αρχή της συνάντησης, τους είδε και συνομίλησε μαζί τους.

Με βάση τη δική του, αρχική, περιγραφή πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 30 με 40 ετών. Ο ένας ψηλός και ο άλλος κοντός.

Μιλούσαν σπαστά ελληνικά, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την προφορά τους. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα από τις κάμερες. Η εικόνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι κάπως σκοτεινή, ωστόσο τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε θέση να τη βελτιώσουν.

Πού ψάχνει η Αστυνομία

Στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο στενός συνεργάτης του που άνοιξε την πόρτα στους δύο άνδρες, το προκαθορισμένο ραντεβού για να συζητήσουν μια σοβαρή υπόθεση, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και η ατζέντα με τις συναντήσεις αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι αναλυτές προκειμένου να εξιχνιάσουν τη μαφιόζικη εκτέλεση στο νεοκλασικό της Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων.

  • Save

«Δεν φοβόταν κανέναν»

Οι νομικοί είναι συντετριμμένοι. Όσοι γνώριζαν καλά τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο δεν μπορούν να πιστέψουν την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του. Άνθρωποι που συνεργάζονταν μαζί του, άνθρωποι που έκαναν παρέα μαζί του τονίζουν πως ο ποινικολόγος δεν φοβόταν κανέναν και για τον λόγο αυτό δεν έπαιρνε και κανένα μέτρο προφύλαξης.

Το άλλο σενάριο

Μένει πάντα όμως ανοιχτό και ένα δεύτερο σενάριο. Οι δράστες να ήταν άγνωστοι στον συνεργάτη του ποινικολόγου, αλλά γνωστοί του ίδιου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Να πήγαν να τον δουν από κοντά για κάποια υπόθεσή τους και κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συζήτησης που είχαν μαζί του να υπήρξε διαφωνία.

Να υπήρξε δηλαδή ρήξη στις σχέσεις τους και ο δράστης να δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Το σενάριο αυτό, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί, μοιάζει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Θα κληθούν να καταθέσουν συγγενείς και συνεργάτες

Από τους βασικότερους μάρτυρες είναι ο 32χρονος συνεργάτης του δολοφονηθέντος, ο οποίος είχε σύντομη συζήτηση με τους δολοφόνους πριν συναντηθούν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, καθώς εμφανίστηκαν στο γραφείο ως πελάτες. Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκτός από την περιγραφή των δραστών, να καταθέσει και άλλες, ασήμαντες λεπτομέρειες, που μπορεί όμως να είναι σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών, όπως επίσης και ενδεχόμενες απειλές που μπορεί να είχε δεχθεί το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πέρα από την προφορά, οι ιδιωματισμοί αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι δύο εκτελεστές θα μπορούσαν να προδώσουν την καταγωγή τους.

Εκτός από τον 32χρονο θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς και συγγενείς του, κάτι το οποίο προς το παρόν είναι αδύνατο, αφού όλοι τους βρίσκονται σε κατάσταση-σοκ.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου με μοναδικό σκοπό να τον εκτελέσουν και εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου από μαφιόζους. Οσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

«Θα σε αγαπώ για πάντα»

Ο γιος του γνωστού ποινικολόγου, Νώντας, 23 ετών και επίσης δικηγόρος, με μία ανάρτηση στο Facebook θέλησε να μοιραστεί το πένθος του με τους διαδικτυακούς του φίλους.

«Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!». Με αυτά τα λόγια ο Νώντας Ζαφειρόπουλος αποχαιρέτησε τον πατέρα του. Ο 23χρονος γιος του γνωστού ποινικολόγου αφού ευχαριστήσει όλους όσοι συλλυπήθηκαν την οικογένειά του τονίζει: «Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά τους γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία».

Συνεχίζοντας με συγκινητικό τρόπο ο 23χρονος Νώντας γράφει ότι το «το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του».

  • Save

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά σας κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά αλλά δεν βρίσκομαι σε θέση να το κάνω… χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά τους γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του. Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!».

Ο Ζαφειρόπουλος άνοιξε μόνος του την πόρτα στους δολοφόνους του

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τα νέα στοιχεία από την αστυνομία αναφέρουν ότι το ραντεβού που είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) δεν «κλείστηκε» όπως συνηθίζεται. Δεν έγινε τηλεφώνημα στη γραμματεία της εταιρίας του. Εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον γνωστό δικηγόρο, φαίνεται πως επικοινώνησαν απευθείας με τον ίδιο.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και της είπε πως: «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες».

Στις 7  το απόγευμα οι δυο άνδρες έφτασαν στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154. Συνάντησαν τον ίδιο τον Ζαφειρόπουλο κι έναν 32χρονο νεαρό δικηγόρο, που εργάζεται στην εταιρία ως ασκούμενος.

Κάποια στιγμή οι  «πελάτες»  ζήτησαν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον 52χρονο ποινικολόγο. Ο Ζαφειρόπουλος, είπε στον 32χρονο συνεργάτη του να αποχωρήσει για να συζητήσει μαζί τους. Ο νεαρός δικηγόρος αποχώρησε και  όταν επέστρεψε, βρήκε τον εργοδότη του, νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Επίσης στα 15 λεπτά που έμειναν με τον γνωστό ποινικολόγο οι δυο δολοφόνοι, βγήκαν δυο φορές από την αίθουσα, με το πρόσχημα πως ήθελαν να πάνε τουαλέτα. Δεν αποκλείεται να ήθελαν να ελέγξουν το χώρο για να ξέρουν πως θα έφευγαν.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεσης ή έγκλημα πάθους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δεν αποκλείεται οι δυο εκτελεστές να γνώριζαν προσωπικά το θύμα (σ.σ. γι’ αυτό και να έκλεισαν απευθείας το ραντεβού) και να πήγαν στο γραφείο του είτε για να του μεταφέρουν κάποιο μήνυμα, είτε για να κάνουν κάποια διαπραγμάτευση.

Το Σαββάτο η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο θα πουν αύριο στις 15.00 συγγενείς και φίλοι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

 «Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογενείας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες βράδυ στο γραφείο του.

Copy link
Powered by Social Snap