Ο Ζαφειρόπουλος άνοιξε μόνος του την πόρτα στους δολοφόνους του – Το Σάββατο η κηδεία του

13/10/17 • 15:31 | UPD 13/10/17 • 16:06

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τα νέα στοιχεία από την αστυνομία αναφέρουν ότι το ραντεβού που είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) δεν «κλείστηκε» όπως συνηθίζεται. Δεν έγινε τηλεφώνημα στη γραμματεία της εταιρίας του. Εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον γνωστό δικηγόρο, φαίνεται πως επικοινώνησαν απευθείας με τον ίδιο.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και της είπε πως: «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες».

Στις 7  το απόγευμα οι δυο άνδρες έφτασαν στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154. Συνάντησαν τον ίδιο τον Ζαφειρόπουλο κι έναν 32χρονο νεαρό δικηγόρο, που εργάζεται στην εταιρία ως ασκούμενος.

Κάποια στιγμή οι  «πελάτες»  ζήτησαν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον 52χρονο ποινικολόγο. Ο Ζαφειρόπουλος, είπε στον 32χρονο συνεργάτη του να αποχωρήσει για να συζητήσει μαζί τους. Ο νεαρός δικηγόρος αποχώρησε και  όταν επέστρεψε, βρήκε τον εργοδότη του, νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Επίσης στα 15 λεπτά που έμειναν με τον γνωστό ποινικολόγο οι δυο δολοφόνοι, βγήκαν δυο φορές από την αίθουσα, με το πρόσχημα πως ήθελαν να πάνε τουαλέτα. Δεν αποκλείεται να ήθελαν να ελέγξουν το χώρο για να ξέρουν πως θα έφευγαν.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεσης ή έγκλημα πάθους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δεν αποκλείεται οι δυο εκτελεστές να γνώριζαν προσωπικά το θύμα (σ.σ. γι’ αυτό και να έκλεισαν απευθείας το ραντεβού) και να πήγαν στο γραφείο του είτε για να του μεταφέρουν κάποιο μήνυμα, είτε για να κάνουν κάποια διαπραγμάτευση.

Το Σαββάτο η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο θα πουν αύριο στις 15.00 συγγενείς και φίλοι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

«Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογενείας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες βράδυ στο γραφείο του.