Έξι μήνες με αναστολή σε μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στην ισπανική πρεσβεία

12/10/17 • 19:02 | UPD 12/10/17 • 19:02

Στις απολογίες τους, οι 18 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν διέπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 18 μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στην ισπανική πρεσβεία.

Ειδικότερα, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, καταδίκασε τους 18 κατηγορούμενους στις παραπάνω ποινές, αφού πρώτα τους έκρινε ενόχους κατά περίσταση για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Αντίθετα, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους από την κατηγορία της παράνομης βίας.

Στις απολογίες τους, οι 18 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν διέπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη. Μάλιστα, τόνισαν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος τους. Παράλληλα, χαρακτήρισαν τις ενέργειές τους μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Να σημειωθεί ότι, όσοι αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα μετά την προσαγωγή τους, καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή, ύψους 400 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανήρτησαν στην ισπανική πρεσβεία πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία. Παράλληλα, πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.