Σεραφείμ: Να μην ξαναπατήσουν στην εκκλησία όσοι ψηφίσουν την ταυτότητα φύλου

10/10/17 • 14:00 | UPD 10/10/17 • 14:00

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ξεκαθάρισε ότι «η Εκκλησία δεν είπε ποτέ ότι θα αποβάλλει από τους κόλπους της τους ανθρώπους που κάνουν αλλαγή φύλου».

Την δική του άποψη όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, τονίζοντας ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το σχέδιο νόμο «δεν θα πρέπει να ξαναέρθουν στο ναό».

«Θα εμφανιστούν ως δίψυχοι» είπε και συμπλήρωσε ότι «θα το κάνουν αυτό μόνο για την ψηφοθηρία, γεγονός που δεν τους τιμά ούτε ως πολιτικούς, αλλά ούτε και ως ανθρώπους».

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ξεκαθάρισε ότι «η Εκκλησία δεν είπε ποτέ ότι θα αποβάλλει από τους κόλπους της τους ανθρώπους που κάνουν αλλαγή φύλου» υπενθυμίζοντας τον ρόλο της ως «μητέρας» που αναμένει τον άνθρωπο να τον οδηγήσει στην Θεοκοινωνία δια της μετανοίας.

«Η Εκκλησία δεν καταδικάζει κανέναν. Είναι εδώ για να σώζει τον άνθρωπο και να τον καλεί σε μετάνοια. Εάν εμμένει, όμως, στην αμαρτία και στην κακότητα τότε υφίσταται τις επιλογές του και την ελευθερία που έχει να κάνει χρήση καλή ή κακή των πραγμάτων», διευκρίνισε ο κ. Σεραφείμ.

Copy link
Powered by Social Snap