Η πεντάχρονη στη Μόρια μπορεί να πέθανε από επιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων στην Συρία

09/10/17 • 19:05 | UPD 09/10/17 • 19:41

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν εντόπισε ενδείξεις της ανίατης αρρώστιας από την οποία έλεγαν οι γονείς της ότι έπασχε αλλά διαπιστώθηκε «μεγάλη ατροφία» στον εγκέφαλό της

Ανατροπή στα δεδομένα του θανάτου του 5χρονου κοριτσιού στον καταυλισμό της Μόριας εχθές το πρωί φέρνει η σημερινή ιατροδικαστική εξέταση στη Μυτιλήνη.

Η ιατροδικαστική που αναμενόταν με ενδιαφέρον δεν φώτισε τα αίτια του θανάτου του πεντάχρονου κοριτσιού από τη Συρία, που βρέθηκε νεκρό σε σκηνή στον καταυλισμό.

Κι ενώ οι πληροφορίες έλεγαν ότι το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και για αυτό οι γονείς του ταξίδευαν προς την Ευρώπη, προκειμένου να νοσηλευθεί σε ένα καλό νοσοκομειακό ίδρυμα, η σημερινή ιατροδικαστική εξέταση δεν απέδειξε την ύπαρξη της ανίατης αρρώστιας στην οποία αναφέρονταν οι γονείς.
Αντίθετα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απεδείχθη μια μεγάλη ατροφία του εγκεφάλου του μικρού παιδιού καθώς και ένα βαθύ επουλωμένο έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Όλα αυτά οδηγούν σε ενδείξεις, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ότι το παιδί πέθανε από επιπτώσεις χρήσης όπλων χημικού πολέμου στη Συρία απ’ όπου κατάγεται.

Φως στα ακριβή αίτια θα ρίξει η παραπέρα ιστολογική εξέταση του εγκεφάλου του άτυχου παιδιού.

Ας σημειωθεί, ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι με την οικογένειά του (τους γονείς του και τα πέντε αδέλφια του), είχαν περάσει στη Λέσβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια μόλις πριν μια εβδομάδα, την περασμένη Τρίτη, 3 Οκτωβρίου.