Ιερώνυμος για δήλωση Τσιάρτα: Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι

09/10/17 • 17:18 | UPD 09/10/17 • 18:49

«Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή».

«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο σχετικά με την ταυτότητα φύλου και ποια θα είναι η αντίδραση της Εκκλησίας αν ψηφιστεί όπως έχει.

«Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν», πρόσθεσε εννοώντας τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, του οποίου οι δηλώσεις για την αλλαγή φύλου προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Συνοδικό Μέγαρο, προκειμένου να συνομιλήσουν σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, η οποία είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2015, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και θα επαναληφθεί και φέτος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάς, εξερχόμενος από τη συνάντηση, δήλωσε πως η Διάσκεψη αφορά την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ασφαλώς, τόνισε, «ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στη μάχη γι’ αυτά τα δικαιώματα, στις συνεννοήσεις που έχουμε να κάνουμε με τις άλλες Εκκλησίες και στην ευχή που έχουμε δώσει και οι δύο να έρθουν όλοι οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών και των ορθόδοξων, αλλά και των άλλων Εκκλησιών, και μουφτήδες και ραβίνοι, και από την Καθολική Εκκλησία».

Μάλιστα, όπως είπε, στη Διάσκεψη έχει υποσχεθεί να παραστεί, ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, και προσέθεσε ότι τον ενημέρωσε για όσους θα παραστούν.

Σε ερώτηση αν συνομίλησαν για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά την ταυτότητα φύλου, απάντησε: «Καθόλου. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Έχουμε τόσο πολλά άλλα να κάνουμε εμείς στην εξωτερική πολιτική».

Τσιάρτας: Δεν ήταν στόχος μου τα παιδιά, ζητώ συγγνώμη

Με νέα αναφορά του στο Facebook, ο Βασίλης Τσιάρτας απάντησε στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την αλλαγή φύλου στα 15.

«Αναφορικά με την δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου θα ήθελα να πω πως ουδέποτε ηταν στόχος τα παιδιά τα οποία αγαπάω κ λατρεύω πολύ. Στόχος μου ήταν κ είναι αυτοί που με το νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν θα ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου στην κοινωνία μας. Εξάλλου είδαμε κ ποιοι αντέδρασαν μετά την τοποθέτηση μου κ αυτό λέει πολλά… Αν από κάποιους ζητάω συγγνώμη είναι μόνο από τα παιδιά κ από κανέναν άλλο».