Επίθεση Αμβροσίου σε Ραγκούση: Η απάντησή σου δεν είναι από έναν άνδρα

09/10/17 • 16:43 | UPD 09/10/17 • 17:56

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, στράφηκε κατά του πρώην υπουργού ύστερα από τα σχόλιά του περί ομοφυλόφιλων κληρικών.

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της Εκκλησίας με τον Γιάννη Ραγκούση.

Με δημόσιά του παρέμβαση ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, στράφηκε κατά του πρώην υπουργού ύστερα από τα σχόλιά του περί ομοφυλόφιλων κληρικών.

Αναλυτικά τα όσα λέει ο μητροπολίτης Αιγιαλείας για τον κ. Ραγκούση:

«Αγαπητέ «κηπουρέ του ΓΑΠ», όπως σε αποκαλούν τα ΜΜΕ, είναι αλήθεια, ότι από το στόμα σου βγήκαν τα παρακάτω λόγια;

«…Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και Μητροπολίτες-, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν να το κρύβουν….Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» (βλ. εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 05.10.2017, σελ. 7);

Η Ιερά Σύνοδος, μέ εξώδικο έγγραφο, σε κάλεσε να καταθέσεις ονόματα κλπ στοιχεία για όσα ανερυθρίαστα είπες πρό ημερών και τα οποία παραθέτω παραπάνω σε κίτρινο πλαίσιο.

Εσύ όμως, διά του Δελτίου Ειδήσεων των σταθμών TV χθές βράδυ, απέφυγες να απαντήσεις! με ξεχωριστή αναίδεια έδωσες μια εντελώς απαράδεκτη απάντηση: «Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»! Αυτή δεν είναι απάντηση από ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ!

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας, ως Μέλος της Ιεραρχίας σε προκαλώ

ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ
να μου απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Τίτλο και όνομα των ομοφυλοφίλων Ιεραρχών, τους οποίους, όπως ισχυρίζεσαι, έχεις συναντήσει. Εννοείται θα μας δώσεις ονόματα Ιεραρχών, ευρισκομένων εν ζωή και όχι πεθαμένων, αφού οι πεθαμένοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ!

Και τα πειστήρια και τις αποδείξεις, διά των οποίων θα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός σου».

Copy link
Powered by Social Snap