Θα παραμείνει για ένα μήνα

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ [εικόνες & βίντεο]

07/10/17 • 15:19 | UPD 07/10/17 • 15:19

Μετά από πολλές δεκαετίες το ιστορικότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πλέει μακριά από την μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το θωρηκτό Αβέρωφ, έπειτα από ταξίδι περίπου δυόμισι ημερών από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Κατά τον κατάπλου του Αβέρωφ μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απέδιδε τιμές. Το θρυλικό καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού, πέραν των ρυμουλκών, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε δίπλα του και μία φρεγάτα ενώ στην τελική φάση του πλου συνοδευόταν τιμητικά από πλωτά σκάφη ιδιωτών και συλλόγων.

Έπειτα από πολλές δεκαετίες το ιστορικότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πλέει μακριά από την μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει για έναν μήνα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Έτσι, οι βορειοελλαδίτες θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο, το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το πλοίο μουσείο «μεταφέρει» την ιστορία δύο Παγκοσμίων Πολέμων αλλά και τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.