Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Ιερός… πόλεμος για την αλλαγή φύλου

06/10/17 • 10:38 | UPD 06/10/17 • 10:53

«Προκαλεί την κοινωνία και τορπιλίζει την οικογένεια» τονίζουν οι ιεράρχες που επιτίθενται στο Μαξίμου #ΕΤ #Ελλάδα

«Πνέουν τα μένεα» οι ιεράρχες κατά της κυβέρνησης με αφορμή, αυτή τη φορά, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ιεραρχία «κατακεραυνώνει» το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα του χρεώνει προσπάθειες «διάλυσης της κοινωνικής συνοχής», καλώντας ταυτόχρονα τον πολιτικό κόσμο να δείξει «πέρα από ιδεολογήματα» το ανάλογο ενδιαφέρον στα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία. Την ίδια στιγμή και για πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά η Ιεραρχία απαντά με εξώδικο στον υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «ομοφυλοφιλίας μητροπολιτών».

Το γεγονός ότι η Ιεραρχία αλλά και το Αγιον Ορος (με επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης και τους βουλευτές η Ιερά Κοινότητα διαμαρτύρεται για το νομοσχέδιο και τα Θρησκευτικά) ανεβάζουν τους τόνους προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση που βλέπει να ισχυροποιείται το «μέτωπο» εναντίον της.

Μητροπολίτες και Αρχιεπίσκοπος (σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για «παιχνιδίσματα») σε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση που είχαν χθες στη Μονή Πετράκη, αφού αναφέρουν ότι «η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει», τονίζουν ότι το φύλο αποτελεί «ιερή παρακαταθήκη» και «δεν είναι επιλέξιμο αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο».

Εκφράζοντας ενστάσεις για το εν λόγω νομοσχέδιο, τονίζουν ότι «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο».

Η Ιεραρχία αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου. Ιδίως όταν επεκτείνει τις δυνατότητές του και μεταξύ των μαθητών δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία».

Και συμπληρώνει: «Πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες δεν διακρίνει το ενδιαφέρον για τον ταλαιπωρημένο και αδικημένο συνάνθρωπο, αλλά την ύπαρξη ισχυρών ομάδων, με αποτέλεσμα τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την πνευματική νέκρωση του ανθρώπου».

Για αυτό και καλεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθούν στο ύψος της ευθύνης τους και «πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού» να αποσύρει το νομοσχέδιο και «αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας».

Δικαστική βάσανο για τον Ραγκούση;

Στο μεταξύ, οργή στους κόλπους της Εκκλησίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υποψηφίου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε ότι έχει συναντήσει εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και μητροπολίτες, που είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο κ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του (περιοδικό «antivirus») και αναφερόμενος στο θέμα της ομοφυλοφιλίας με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου είπε: «Συγκεκριμένα για την Εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται». Και πρόσθεσε: «Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν».

Αμεση υπήρξε η απάντηση της Ιεραρχίας η οποία και αποφάσισε να στείλει στον κ. Ραγκούση εξώδικο. Μάλιστα, η Ιεραρχία προειδοποιεί πως εάν ο ίδιος δεν καταθέσει μέσα σε πέντε ημέρες στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου «στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει» τότε θα «υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του Γιάννη Ραγκούση. «Ο αγοραίος και χυδαίος αντικληρικαλισμός, ψευδοπροοδευτισμός βρήκε τον εκπρόσωπό του. Προς άγαν ψήφου ο εν λόγω υποψήφιος δεν διστάζει χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος ευπρέπειας να επινοήσει το δικό του βαρύτατο συκοφαντικό για την Ορθόδοξη Εκκλησία αφήγημα».

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου  

Copy link
Powered by Social Snap